Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: Man filmt kudde kamelen in Zaandamse woonwijk: 'Space ik?'

Zaandam of het Midden-Oosten?

Kamelen

Het filmpje van Maurits gaat hard op TikTok. Niet gek, want hoe vaak zie je nou een 'kudde' kamelen rond banjeren in een Nederlandse woonwijk.

"Ik maak geen grap", zegt de 21-jarige als hij zijn video begint. "Space ik, of staan... Wat? Heeeeeehhhh?!" In beeld zien zijn volgers een stuk of vijf kamelen door de straat lopen. Zijn onderschrift: "Zit je dan rustig te smoken..."

De reacties onder de TikTok-post zijn goud. "Klimaatverandering gaat wel snel", grapt ene Milan. Een ander stelt dat Wilders wellicht niet zo blij zal zijn met de vreemdelingen in Zaandam: "Ik zie Geertje morgen al kamervragen stellen."

@k03kj3

Zit je dan rustig te smoken... #reupload

♬ origineel geluid - K03KJ3

Toch blijft het lang onduidelijk waar en wanneer de video is opgenomen. Sommige media stellen donderdagochtend dat het mogelijk om een tafereel uit 2017 gaat, toen een aantal kamelen aan de wandel gingen in Castricum.

Circus Renz

Inmiddels is echter duidelijk dat het voorval zich afspeelde in Zaandam. Net als in 2017, toen een paar tweebultigen door Castricum liepen, blijkt dat de dieren ook dit keer van Circus Renz afkomstig zijn. Het circus geeft een paar shows in de omgeving van Zaandam.

Hart van Nederland nam contact op met filmer (en smoker) Maurits. "Ik kon het niet geloven en heb het toen gefilmd", zegt hij over zijn avontuur. "Kort na het filmpje kwam een auto en liepen ze weg."

Circusdirecteur Bernard Renz bevestigt dat de kamelen van zijn circus zijn. "Er waren hangjongeren rondom het terrein woensdagavond", legt hij uit aan HvN. "Die hebben waarschijnlijk het hek geopend, waarna de kamelen zijn gaan lopen. Maar gelukkig hadden we ze al snel weer te pakken en zijn ze nu weer veilig bij ons terug."

Bizar
  • Hart van Nederland
  • iStock, TikTok