Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kamelen betrapt op botox bij Saoedische schoonheidsverkiezing

Bij een ‘beauty contest’ denken de meeste mensen aan bikini’s en galajurken, maar in Saoedi-Arabië hebben ze een heel ander soort bedacht. Daar wordt door een vakjury met kritisch oog gekeken naar beeldschone kamelen. Een grote kamelen-missverkiezing is er nu gesprek van de dag, er zijn namelijk tientallen dieren gediskwalificeerd.

Kamelen

In de oliestaat werd onlangs het grote King Abdulaziz Camel Festival gehouden. Honderden veehouders trekken naar het evenement om hun trouwe eenbulter te laten keuren op schoonheid. Er wordt door de jury gelet op onder meer de bouw van het dier, de grootte van de bulten en de lippen van de kameel. Degene met de mooiste kameel wint de hoofdprijs: 60 miljoen dollar.

Dit jaar werden meer dieren dan gemiddeld gediskwalificeerd. Dat mensen bereid zijn veel te doen voor een flinke smak geld is geen nieuws, maar een kameel naar de plastisch chirurg sturen is op zijn minst opmerkelijk. Toch werden tientallen veehouders betrapt op het investeren in facelifts, lipfillers, botox en andere cosmetische ingrepen bij hun dieren. Ook hadden sommige kamelen steroïden toegediend gekregen om gespierder te lijken.

De organisatie is niet te spreken over de overtreding van de regels. “Als organisatie zijn we voornemens alle gevallen van manipulatie en geknoei met het uiterlijk van de dieren in de kiem te smoren. Zij die worden betrapt op het overtreden van de regels, krijgen een gepaste straf.”

Het fokken van kamelen is in woestijnstaten als Saoedi-Arabië en Qatar booming business. Tijdens het WK in Qatar, afgelopen winter, waren buitenlandse toeristen ook al getuige van een schoonheidsverkiezing voor kamelen vlakbij het stadion.

Bizar
  • Al Jazeera
  • Adobe Stock, Chalabala