Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wil jij net als Ronaldo cashen in de zandbak? Het kan nu ook als amateurvoetballer

Dat je in de zandbak van Saudi-Arabië als voetballer veel geld kan verdienen weten we inmiddels wel. Onder ander Christiano Ronaldo en Karim Benzema hebben hier al honderden miljoenen verdiend. Alleen nu kan jij ook flink cashen als voetballer in het Midden-Oosten.

Christiano Ronaldo

Je zult er geen miljoenen mee verdienen, maar wel een mooi zakcentje. Saudi-Arabië is namelijk op zoek naar spelers voor de derde divisie. Het derde niveau van het land kampt momenteel met een spelerstekort en is daarom op zoek naar nieuwe talenten schrijft het online tijdschrift FHM.

Waar je in de hoogste divisie de supersterren ziet spelen, is het niveau van de derde divisie beduidend lager. Je zou het niveau dan ook kunnen vergelijken met het Nederlandse amateurvoetbal.

Als jij nou op zaterdag of zondag bij jouw club de pannen van het dak speelt, kan je daar nu je slaatje uitslaan. De Saudi Arabian Football Federation heeft namelijk 2700 euro per week over voor de amateurtalenten. Dat is dus een maandsalaris van bijna 11.000 euro. Dan wordt een potje voetbal spelen wel heel erg leuk (en lucratief).

Telefoon en auto

Ook zorgt de voetbalbond ervoor dat je qua levensgemak niks tekort komt. Je krijgt onder andere een telefoon en een auto van de club. Kan je toch leuk toeren door de woestijn op je vrije middag.

Dus hou jij van voetbal en wil je daar wel je werk van maken, maar ben je niet goed genoeg voor het topniveau, dan is dit een aantrekkelijke optie. Je moet wel even kijken of het ook overeenkomt met je morele kompas. Saudi-Arabië is op zijn zachtst gezegd geen voorloper in het beschermen van mensenrechten.

Sport
  • For Him Magazine
  • NL Beeld / Proshots