Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: ontsnapte leeuw loopt door straten van Italië

Een leeuw heeft zaterdag urenlang rondgezworven door het Italiaanse plaatsje Ladispoli. Het roofdier was ontsnapt uit het Rony Roller Circus.

Leeuw

De burgemeester van de gemeente was al tegen de komst van het circus met roofdieren, maar had niet de macht om dat tegen te houden. In 2017 deed hij al eerder een poging om het circus te weren.

De leeuw ontsnapte vermoedelijk rond 16:00 van het circusterrein. Vlak daarna verschenen er verschillende video's op het internet waarop te zien was hoe het dier de Italiaanse straten aan het verkennen was.

Opzettelijk vrijgelaten

Het was een hele onderneming om de leeuw, die Kimba heet, te pakken te krijgen. Uiteindelijk wist de politie via een helikopter met een infraroodcamera de leeuw te traceren. Daarna werd er door dierenartsen - die het dier omsingelde - een verdovingspijl afgeschoten op Kimba.

Nadat de leeuw nog een uur versuft door de straten liep, werd hij rond 22:30 gevangen en terug naar het circus gebracht. Kimba hield er verder niets aan over. Medewerkers van het circus waren erg geschrokken van de ontsnapping en gespannen toen het dier vrij rondliep. Zij denken dat het roofdier opzettelijk is vrijgelaten.

Geen gevaar

Rony Vassallo is verantwoordelijk voor de dieren in het circus. Hij laat weten dat Kimba geen gevaar zou vormen. Het idee van een confrontatie maakte de mensen bang. Wel geeft hij toe dat de leeuw mensen ontmoette in een omgeving waar hij niet aan was gewend, maar dat er niets gebeurde: “Hij had zelfs geen seconde het instinct om iemand aan te vallen,” vertelde hij aan het AFP.

De begeleider van de dieren denkt niet dat de leeuw per ongeluk is ontsnapt. Zo heeft hij een uur voordat de leeuw ontsnapte nog de kooi gecontroleerd, en toen was alles nog in orde. Het was ook nooit eerder gebeurd. Daarom vindt Vassallo het naar eigen zeggen ook ‘heel vreemd’ dat het roofdier wist te ontsnappen.

De burgemeester hoopt dat dit incident sommige mensen op andere gedachten brengt over het circus: “Ik hoop dat deze episode sommige gewetens kan beroeren en dat we eindelijk een einde kunnen maken aan de uitbuiting van dieren in circussen.”

Bizar
  • The Guardian, Metro
  • X, Esercito di Cruciani
  • X