Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rechter: 'Vrouw moet album vol naaktfoto's teruggeven aan ex-man'

Het mag inmiddels dan wel zijn ex zijn, de man koestert de mooie herinneringen aan hun relatie nog regelmatig. Het album speelt daarin een belangrijke rol, aldus de ouwe snoeperd.

Fotoalbum

Afbeelding ter illustratie. Niet de dolgelukkige ex uit het artikel.

Ah, de wittebroodsweken. Je bekijkt het leven door een roze bril, ziet enkel elkaars goede eigenschappen en doet dingen voor je geliefde die je nooit voor een vreemde zal doen. Zoals je vent uitdagende kiekjes geven, geschoten door een professionele fotograaf. Het leek Lindsay uit de Amerikaanse staat Utah een uitermate goed idee.

En zo geschiedde. Ze maakte zelfs een heel boekwerk waarin de pikante plaatjes waren gebundeld. Een soort 'The Best Of-album', uit een tijd waarin de voorgevel de afslag richting de navel nog niet had gemaakt. Lingeriefoto's, maar ook afbeeldingen waarop de Amerikaanse helemaal niks aanhad.

Rechter

Na 25 jaar huwelijk was de vlam echter gedoofd. De passie was weg en de scheidingspapieren werden getekend. En niet onbelangrijk: de spullen werden verdeeld. Zonder al teveel wrevel, zo leek het in eerste instantie. Totdat het album met foto's ter sprake kwam. Zowel Lindsay als ex Christopher wilde het boekwerk namelijk hebben.

Het geschil was voor Christopher zelfs reden om naar de rechtbank van Davis County stappen. Zijn voornaamste argument: het ging hem niet zozeer om de foto's, maar om de leuke teksten die bij de plaatjes waren geschreven. Goed punt? Ja, aldus de rechter, die hem vervolgens in het gelijk stelde.

Censuur

Daarbij één schrale troost voor de vrouw in kwestie: de foto's moesten een beetje gecensureerd worden. De oorspronkelijke fotograaf zou de intiemste plekjes bedekken, zodat de afbeeldingen wat minder pikant zouden zijn. De vrouw was het hier in eerste instantie niet mee eens, omdat dit afbreuk zou doen aan de foto's. Maar toen ze erachter kwam dat het album anders door een onbekende fotograaf zou worden bewerkt, stemde ze toch toe.

Bizar
  • de Telegraaf
  • iStock, Halfpoint