Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bakker in Schiedam bakt duizenden wietkoekjes, zaak gesloten

Getting baked...

Wietkoekjes

Meerdere aanhoudingen, duizenden koekjes met wiet erin en een bakkerij die op last van de burgemeester is gesloten. Dit vat zo'n beetje afgelopen zondag in Schiedam samen.

Wanneer je de familie optrommelt en uitnodigt voor een verjaardagspartijtje is een bezoekje aan de bakker doorgaans geen slecht idee. Maar wellicht moet je de versnaperingen niet bij deze specifieke Schiedamse bakkerij halen. Tenzij je juist wil dat die ene chagrijnige tante voor één keer wel met een glimlach van oor tot oor diep weggezakt in de fauteuil zit.

Duizenden 'hennepkoekjes'

De bakkerij in Schiedam kwam eerder dit jaar op de radar bij de politie. Samen met de gemeente en het Openbaar Ministerie zijn ze toen een onderzoek gestart, waarbij het reilen en zeilen van de zaak onder de loep werd gelegd.

Na een periode van onderzoek besloten de autoriteiten afgelopen zondag tot een inval bij de bakkerij. En wat ze aantroffen, was meer dan verse croissantjes, tijgerbruin en puddingbroodjes.

In het pand in Schiedam lagen wietkoekjes. "4800 koekjes gevuld met hennep", aldus de politie. Bij een opslagbox in de buurt werden nog eens tientallen dozen gevuld met de speciale baksels aangetroffen, evenals 90.000 euro aan cash geld. De koekjes zijn vernietigd, het geld in (thc-vrij)beslag genomen en een 53-jarige Rotterdammer en een 39-jarige Schiedammer zijn aangehouden. Beide mannen zijn inmiddels weer op vrije voet gesteld, maar blijven wel verdachten in de zaak.

Misdaad
  • Politie.nl
  • Politie