Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dierenrechtenorganisatie PETA tegen vrouwen: 'Wip niet meer met vleesetende mannen'

PETA ziet het liefst dat vrouwen enkel nog seks hebben met mannen die soja en tofu naar binnen schuiven...

PETA

Het is september, maar bij het lezen van sommige berichten zou je denken dat we ergens rond de eerste van april zitten. Zo ook een oproep van PETA, een radicale dierenrechten organisatie waarvan het hoofdkantoor in de Verenigde Staten is gevestigd. Het bizarre verzoek komt echter van een Duitse tak van de organisatie, die vrouwen oproept om vooral niet meer het bed in te duiken met de karbonadekaners van deze wereld.

Mannen zijn namelijk de duivel volgens PETA, omdat de geslurfde medemens gemiddeld gezien 41 procent meer bijdraagt aan klimaatverandering. Althans, dat is wat de vegaclub stelt.

'Seksstaking'

En wat doe je dan? Een constructief en inhoudelijk gesprek voeren over wel of geen vlees eten? Nee joh, als vrouw zijnde gewoon in seksstaking gaan. Geen gerampetamp, gevleesdans of gewip meer, totdat je kerel de speklapjes laat liggen en voortaan zompige sojablokjes op de gril gooit.

Vol die druk d'r op, aldus PETA. Een beetje zoals je 91-jarige oma niet meer bezoeken tenzij ze op een bepaalde politieke partij stemt. Of geen cent van je salaris meer delen met je vrouw, totdat ze dat kortpittige kapsel weer laat groeien, haar oksels weer gaat scheren en die irritante vriendinnengroep links laat liggen (vooral Nora, met dat eindeloze gezwam over die glutenallergie van haar). Ideeën zat.

'Verdienen het niet om zich voort te planten'

Hoe dan ook, "mannen zijn veel slechter voor het milieu dan vrouwen omdat ze te veel vlees eten", zegt PETA-campagneleider Daniel Cox. Hij stelt dat een 'seksstaking' daarom een prima manier is om mannen onder druk te zetten hun klimaatafdruk te verkleinen. Koppige kerels die door de staking helemaal niet meer op hun vrouw duiken ziet hij overigens niet als een probleem. Deze mannen verdienen het volgens hem niet eens om zich voort te planten.

Bizar
  • de Telegraaf
  • iStock, JackF