Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Sylvana IJsselmuiden heeft soms vervelende kerels achter zich aan: 'Het is weleens eng'

Het gaat wel aardig met model, presentatrice en Mooiste Vrouw van Nederland van 2020 Sylvana IJsselmuiden. Al heeft bekendheid ook zo z'n nadelen...

Sylvana IJsselmuiden

Veel mensen zullen Sylvana vooral kennen van haar deelname aan Expeditie Robinson, de Autobahn F1 Show of Dumpert. Op de laatstgenoemde site doet ze van alles en nog wat, zoals mede-presentator zijn van het programma Dumpert Reeten, waarin ze filmpjes reet. Iets dat de reaguurders op hun zolderkamertjes wel kunnen waarderen, blijkt uit de comment-sectie van de site. En niet alleen vanwege haar slechte woordgrapjes.

Andries Jelle de Jong zocht haar op om te praten over van alles en nog wat. Dat doet de Panorama-verslaggever wel vaker, BN'ers bezoeken om met ze te lullen. Dit keer stapte hij in zijn bolide om de mooie blondine het hemd van haar lijf te vragen. Figuurlijk dan, De Jong kent z'n grenzen. Dat geldt echter niet voor iedere vent, als we IJsselmuiden mogen geloven.

'Overal rekening mee houden'

Op de vraag of ze weleens vervelende kerels achter zich aan heeft, antwoordt ze bevestigend. "Dat heb ik wel, ja. Het is weleens eng. Ik treed niet in detail, maar ik moet echt overal rekening mee houden."

De Friesin komt met een onschuldig voorbeeld, waarin ze op social media had gedeeld in welk restaurant ze zat te borrelen. "Daar kwamen toen acht jongens naartoe", vertelt Sylvana. "Daar heb ik van geleerd, ik zou nu pas achteraf posten dat ik ergens ben geweest."

'Blijf gewoon van me af'

Verder heeft ze wel enkele ervaringen met ongewenst gedrag, maar die waren naar eigen zeggen "niet traumatisch". Wanneer Sylvana naar de ontwikkelingen en verhalen in het recente MeToo-tijdperk kijkt, realiseert ze zich wel dat het vaker gebeurt. Sylvana: "Maar ik weet ook van mezelf dat ik stevig in mijn schoenen sta en dat soort praktijken heb ik dus altijd afgehouden."

Soms is dat echter lastig, zoals een keer toen ze mensen moest interviewen op een festival. Een stel kerels die heel wat biertjes achter de kiezen hadden, pakten haar beet en tilden haar op. "Dat vind ik niet leuk. Blijf gewoon van me af. Het is niet zo dat je meteen aan me mag zitten omdat je me kent", stelt IJsselmuiden. "Als er bier in het spel is, wordt dat al gauw intenser."

In de nieuwste Panorama lees je het complete interview met de Friese schone, over Dickpics, Dumpert en Expeditie Robinson. Haal 'm in de winkel of lees 'm via Blendle!

Entertainment
  • Clemens Rikken