Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Veganisten laten 7 keer zo vaak scheten als vleeseters

En dat is nog niet alles.

Veganisten laten 7 keer zo vaak scheten als vleeseters

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een herbivoor in de vriendengroep die het vlees en alle andere dierlijke producten heeft afgezworen. Geen probleem op zich, maar om nou te zeggen dat het helemaal zonder minpunten is, lijkt ons overdreven.

Eén van de grootste nadelen, die iedere veganist (en iedereen die weleens een veganist over de vloer heeft) ongetwijfeld kent, is de enorme gasuitstoot die bij een plantaardig dieet komt kijken. Bij sommige veganisten lijkt het wel alsof er geen minuut voorbij gaat zonder dat ze hun knetterkanon afvuren. Nu is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar dit fenomeen, en de resultaten liegen er niet om.

Harder, vaker, viezer

De veganistische man zou zo’n zeven keer vaker scheten dan mannen met een gemiddeld westers dieet. Daar houdt het bovendien niet op. Naast de frequentie is ook de hoeveelheid gas per scheet hoger, met maar liefst 50%. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de geur. Die is al helemaal extreem vergeleken met de scheten van onze vleesetende vrienden.

Ieder nadeel heeft z’n voordeel

Het is gelukkig niet allemaal kommer en kwel voor de veganisten. Volgens Rosemary Stanton van de univesiteit van New South Wales in Sydney is het namelijk hartstikke gezond om vaak de gaskraan open te draaien. “Ons westerse idee dat scheten een teken van ongezondheid is, is simpelweg helemaal fout. Scheten laten is een teken van gezonde darmen.”

Lifestyle
  • iStock, megaflopp