Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wetenschap: scheten laten in het bijzijn van je partner is goed voor de relatie

Handige info voor als je vriendin ziedend wordt als er een warme bries uit de knalpijp glipt.

Scheten

Een windje laten, uit je rug niezen, broekhoesten. Noem het zoals je wilt, maar één ding is zeker: we doen het allemaal. Echter heerst er nog altijd een taboe op de welbekende puf. Bijvoorbeeld als mensen met elkaar daten, of net in een relatie zitten. Het gevolg: stiekem scheetjes laten. Maar wat blijkt? Da's helemaal niet nodig. Integendeel.

Prachtig moment

Uit onderzoek blijkt namelijk dat scheten laten in elkaars bijzijn juist goed is voor een relatie. De boel wagenwijd openzetten waar je vriendin of vriend bij is, markeert volgens de onderzoekers het moment dat verliefdheid overgaat naar 'houden van'. Alsof je op een toeter blaast om het heugelijke moment te vieren. Prachtig eigenlijk.

Wat daaraan ten grondslag ligt? Waarschijnlijk het feit dat mensen van kinds af aan te horen krijgen dat scheten laten smerig is. Jakkie bah. Een imperfectie, zogezegd. Laten stelletjes de boel toch lekker waaien, en doen ze dit zonder schaamte, dan accepteren ze eigenlijk elkaars onvolkomenheden.

*Pffffffffffffffrrrrrrrrrrrtt! Gefeliciteerd, jullie relatie heeft het volgende niveau bereikt.

'Goed voor de bedpret'

Maar daar blijft het niet bij. Psychologe en sekstherapeute Shannon Chavez beweert zelfs dat koppels die ongegeneerd knetterscheten (of stille sluipmoordenaars) bij elkaar laten meer kans hebben op een avontuurlijk seksleven.

Chavez: "Deze stellen hebben waarschijnlijk fantastische bedpret omdat ze comfortabel zijn met hun lichaam. Daardoor beleven ze ook meer plezier aan meer alternatieve soorten stimulatie, zijn ze ongeremder en hebben ze minder last van angsten en onzekerheden."

Concluderend: vergeet die bos bloemen, een welgemeend 'trek is aan m'n vinger' is een betere investering.

Lifestyle
  • Huffpost, JFK
  • iStock