Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Maarten van Rossem: 'Wat mij betreft schieten ze die morgen dood'

De grootste knorrepot van Nederland ligt onder vuur wegens enkele snoeiharde uitspraken over onder andere PVV-stemmers en nationale en internationale beroemdheden.

Maarten van Rossem

Maarten van Rossem is al vaker in opspraak geraakt door zijn harde uitspraken als jurylid bij De Slimste Mens. Gisteravond deed de historicus zijn zegje over onder meer beroemdheden, zoals Martien Meiland en Johnny Depp. En hij nam, zoals eigenlijk altijd het geval is, absoluut geen blad voor de mond.

Maarten vs. Martien

De bromsnor ging in eerste instantie los op de mediacultuur rond verschillende celebrities. Onder meer Johnny Depp en Martien Meiland moesten het hierbij ontgelden. Zo kwam in de quiz de vraag voorbij op welke partij Martien Meiland gestemd had in 2021. Dit was de PVV.

Van Rossem: "Je zal het maar bekennen. Ik had al geen hoge pet op van die familie, maar dit is wel zo’n beetje de punt die je erachter kunt zetten."

'Diep treurig'

Volgens Van Rossem was de kennis over beroemdheden onderdeel van een breder probleem. "Dit hangt samen met een veel groter probleem. Dat je voortdurend op de hoogte bent van dingen waarvan je helemaal niet op de hoogte wil zijn", stelde hij.

Als tweede voorbeeld noemde hij ook nog even het veelbesproken proces tussen acteurs Johnny Depp en Amber Heard. "Wat mij betreft schieten ze die morgen dood en begraven ze hem op een anonieme plek", aldus Van Rossem. "Maar er is niet aan te ontsnappen. Er zit geen knop in je hoofd: delete. Dat zou ik de evolutie nou graag willen opdragen, een delete-knop. Al die lulkoek over die zangeressen en ruziemakende echtparen, dat je dat op zou kunnen ruimen. Ik weet dat allemaal, het is diep treurig."

Kritiek

De uitspraken van de historicus leiden tot een stortvloed aan kritiek op social media. Op Twitter vragen mensen zich af of Van Rossem wordt gecanceld vanwege zijn uitspraken en of er niet toevallig een 'delete-knop' voor het jurylid zelf bestaat. Vooral de opmerking over het doodschieten van Depp roept veel woede op en leidt tot tweets als "De dood van zijn "sis" heeft er flink in gehakt bij deze ouwe seniele gek (...)" en "Maarten van Rossum is een extreemlinkse fascist die Johnny Depp wil laten vermoorden."

Entertainment
  • T&W, Metro, De Slimste Mens
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl