Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Maarten van Rossem: 'André Hazes moet in een psychiatrische inrichting'

De grootste knorrepot van Nederland blijkt geen fan te zijn van juicekanalen. En ook niet van Dreetje Hazes.

Maarten van Rossem

NPO-quiz De Slimste Mens is weer begonnen, inclusief de vaste optredens van de welbekende eenmansjury Maarten van Rossem. Maar Van Rossem staat niet enkel bekend om zijn rol in de kennisquiz, hij is ook professioneel mopperkont.

Die reputatie maakte de inmiddels 78-jarige historicus nogmaals waar in zijn eigen podcast Maarten van Rossem - De Podcast. In gesprek met vaste partner in crime Tom Jessen stipte Van Rossem het onderwerp 'juicekanalen' aan. Of hij fan is? Het antwoord laat zich raden.

'Dan ben je toch knetter?'

Maarten hoeft naar eigen zeggen niks, noppes, nada te weten over 'de juice' rondom BN'ers. "Dan ben je toch knetter als je dat interessant vindt? Dan ben je toch niet goed snik?", aldus Van Rossem.

Als voorbeeld wordt het vreemdgaan van Waylon genoemd. De zanger kwam in opspraak omdat hij buiten de pot had gepist terwijl zijn vriendin Bibi Breijman zwanger was. Niet veel later gaf hij zijn fout toe en na zijn schuldbekentenis borrelden meer verhalen op over het vreemdgaan van Willem Bijkerk, zoals Waylon eigenlijk heet.

Sommige mensen smullen van dat nieuws, maar Maarten niet. Sterker: het interesseert hem geen moer. "Totaal nul. Iedereen mag van mij vreemdgaan totdat hij er ondersteboven van hangt", zegt hij merkbaar geïrriteerd. "Wat kan het ons ook in godsnaam schelen dat Waylon vreemdgaat?"

Psychiatrische inrichting

Nog iemand die volgens Van Rossem onterecht het nieuws domineert, is André Hazes junior. "Zou het niet verstandiger zijn om die zoon van André Hazes in een psychiatrische inrichting op te nemen? Lijkt mij van wel", stelt hij. "Maar hij speelt in deze wereld een prominente rol."

Entertainment
  • Maarten van Rossem De Podcast, Shownieuws, RTL Boulevard
  • Harold Versteeg en EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl