Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Maarten van Rossem: 'Van der Gijp is een man die nooit ouder is geworden dan zeventien'

In Huize van Rossem staat de tv op een doordeweekse avond niet vaak op SBS6.

Van Rossem

Vandaag Inside is terug. Na de kaarsrel hebben de heren van het programma zich verzoend met de Talpa-leiding, waarna er afgelopen maandag een doorstart kon worden gemaakt. Met succes, kunnen we wel stellen - meer dan anderhalf miljoen mensen keken naar de wederopstanding van VI.

Maar niet iedereen is blij met de terugkeer van de mannen. Op social media spreken meerdere mensen, waaronder een aantal BN'ers, zich uit over de kwestie. En een aantal van hen is de stamtafel op SBS6 liever kwijt dan rijk.

'Een groot kind'

Maarten van Rossem is er daar eentje van. De oude knorrepot is absoluut geen fan van Vandaag Inside, zo blijkt uit een aflevering van zijn eigen podcast. Daar vuurt Van Rossem namelijk aantal pijlen af op het programma en de makers ervan. Met name Van der Gijp wordt aardig onder vuur genomen door de historicus.

"Als John de Mol een klein beetje principes had, zou het niet terugkomen", aldus Nederlands' bekendste mopperkont. "Dat hele programma, en met name die Gijp, kunnen we missen als kiespijn."

Verder noemt hij hem "de leidende geest van dit bedrijf" en "een man is die nooit ouder is geworden dan zeventien". De 'jongemannenpret', zoals Van Rossem de humor in het programma omschrijft, komt volgens hem dan ook voornamelijk uit de hoek van René van der Gijp.

Van Rossem: "Een grote mond, lachen om seks en poep. Een, in de essentie, infantiele wereld. Dat is Van der Gijp. Een groot kind."

Derksen

Over Derksen is Van Rossem milder. Die vond hij een "aardige man, die serieuze belangstellingen heeft". Maar wel iemand die houdt van provoceren en zich door de "infantiele’ context" van Vandaag Inside laat verleiden tot uitspraken waar hij later spijt van krijgt. Derksen is volgens de historicus dan ook in "de verkeerde talkshow terechtgekomen."

Of Van Rossem zichzelf dan als 'woke' typeert? Niet per se. In zijn podcast geeft hij aan dat hij 'woke' net zo vervelend vindt als "de poep-, pies- en seksverhalen van de jongemannen".

Hoewel de eenmansjury van De Slimste Mens behoorlijk afgeeft op VI, geeft hij toe dat hij nooit naar het programma kijkt.

Entertainment
  • de Telegraaf
  • Get in the Picture/Brunopress.nl, EM-Press/Patrick van Emst