Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

NASA waarschuwt: niet rukken in de ruimte

Rondvliegend zaad in het ISS kan catastrofale gevolgen hebben

NASA

Het is voor velen een jongensdroom: astronaut worden. Voor een select groepje geluksvogels komt die droom uit. Zij mogen de ruimte in en onze aardkluit van veraf aanschouwen. Een echt hoogtepunt, lijkt ons. Maar wat doe je als je eenzaam wordt, daar in het International Space Station?

Alone time

Nou, er hangen nogal wat regels en restricties aan die alone time in de ruimte, zo blijkt uit een interview van Conan O’Brian met een wetenschapper van NASA. De Amerikaanse tv-presentator vroeg de wetenschapper of er wel eens natuurfilms naar boven gezonden werden, voor de verveelde, eenzame, retegeile ruimtevaarder.

Dat is uit den boze, verklaarde de wetenschapper. De astronauten worden met klem verzocht hun handjes boven de dekens te houden. Want, je verwacht het niet, zonder zwaartekracht kan hun rondvliegende klodder nogal wat chaos veroorzaken. “Het vindt zijn weg wel,” aldus de NASA-wetenschapper. Eén zo’n slingersessie kan volgens hem op den duur drie vrouwelijke collega’s bezwangeren. Knappe zwemmers, die zaadcellen.

Ouderwets rollenbollen

Oké, een privé sessie zit er dus niet in. Maar hoe zit het dan met ouderwets rollebollen? Als we ooit op vakantie willen naar Venus, zijn dit de soort vragen waar we rekening mee moeten houden. Gelukkig doen wetenschappers dat ook. En het ziet er niet helemaal rooskleurig uit, volgens de Amerikaanse astronoom Dr John Millis.

Millis noemt seks in de ruimte namelijk een “logistieke nachtmerrie”. Hij noemt problemen als zwevende lichaamsvloeistoffen en krimpende jongeheren. Volgens hem kun je het vergelijken met de liefde bedrijven terwijl je aan het skydiven bent. Het is technisch gezien niet onmogelijk, maar soepel zal het niet gaan.

Bizar
  • iStock