Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vingerafdrukken 'voormalige vriend' Donny M. aangetroffen op vuilniszak

Iets langer dan een jaar geleden raakte de 9-jarige Gino vermist. Nog altijd is de politie druk bezig met het onderzoek en met succes. Er zijn vingerafdrukken aangetroffen op een vuilniszak die niet van Donny M. zijn, maar van zijn 'voormalige vriend' Youri F.

Gino

Al eerder werd naar buiten gebracht dat het OM denkt dat Donny M. hulp heeft gehad bij het wegmaken van het lichaam van Gino. De verdachte die hiervoor in juni werd opgepakt is Youri F. Vlak na zijn arrestatie werd F. weer vrijgelaten. Hij blijft echter verdachte in de zaak.

Vuilniszakken

Hart van Nederland meldt dat de rechtbank in Maastricht vandaag met het nieuws naar buiten is gekomen dat F. is opgepakt nadat zijn vingerafdrukken op één van de vijf vuilniszakken aangetroffen zijn. In deze vijf vuilniszakken waren de lichaamsdelen van het 9-jarige jongetje uit Kerkrade verpakt.

Youri F. laat weten dat zijn voormalige vriend Donny M. hem gevraagd zou hebben om de ramen af te plakken met vuilniszakken. Dit zou volgens F. de verklaring kunnen zijn van de vondst van zijn vingerafdrukken op de zakken.

Nog veel onduidelijk

Volgens het OM is er geen bewijs dat Youri F. "ergens anders is geweest dan thuis" op de avond van de verdwijning en dood van Gino. Of de verdachte een rol heeft gespeeld in het wegmaken van het lichaam van het 9-jarige jongetje is ook nog onduidelijk.

Donny M. heeft onlangs verklaard dat F. hem niet geholpen heeft bij het wegmaken van het lichaam van Gino. Ook F. ontkent enige betrokkenheid. Het OM heeft nog geen besluit gemaakt over een mogelijke vervolging van Youri F.

Misdaad
  • Hart van Nederland
  • NL Beeld / Proshots