Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vermeende 'handlanger' van Donny M. blijkt goede vriend te zijn 

Donny M. zou mogelijk geholpen zijn door een ander persoon bij het wegmaken van het lichaam van de 9-jarige Gino. Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat er een verdachte vast zat. Vandaag is er meer duidelijkheid over de band van Donny M. met deze verdachte.

Gino

De 21-jarige verdachte Youri F. wordt ervan verdacht Donny M. geholpen te hebben bij het wegmaken van het lichaam van Gino. Inmiddels is hij weer op vrije voeten, maar Justitie laat weten dat F. een verdachte blijft in deze zaak.

Een vriendschap met Donny M.

De advocaat van de 21-jarige verdachte, Shauni Lousberg, laat aan het AD weten dat er inderdaad in het verleden sprake is geweest van een goede vriendschap tussen Youri F. en Donny M. Volgens zijn advocaat zou F. deze vriendschap direct hebben beëindigd toen duidelijk werd wat M. de 9-jarige Gino heeft aangedaan. 'Sindsdien is er op geen enkele wijze contact meer geweest', zegt Lousberg. 'Hij heeft hem ook niet opgezocht in de gevangenis. Daar had cliënt nul behoefte aan', gaat de advocaat verder.

Shauni Lousberg laat aan het dagblad weten het begrijpelijk te vinden dat het Openbaar Ministerie gaat zoeken in de kring van Donny M. Ook vertelt de advocaat dat F. zegt dat hij niets te maken heeft met de zaak en 'volledig ontdaan, overvallen en emotioneel is' door de beschuldigingen. Youri F., die een week in volledige beperkingen heeft doorgebracht, is inmiddels weer op vrije voeten.

Wat de reden is dat het OM zich richt op F. is nog onbekend. Shauni Lousberg laat weten nog geen uitspraak te willen doen over de verklaring van haar cliënt. 'Mogelijk komt daar later nog verandering in. Hoe dan ook komt dit alles als een complete verrassing voor hem.'

Misdaad
  • AD
  • NL Beeld / Proshots