Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'NS-fapper' actief: 'Kwakje lag nog op de grond'

Die spoort niet.

Treinrukker

Een ritje in de boemel is niet altijd even spannend. Om de tijd te doden, slingert menig reiziger dus maar een playlist van bijvoorbeeld René le Blanc of Dries Roelvink aan. Je moet immers wat. Maar dat er ook volk is dat zich op een andere manier vermaakt in de trein, is de afgelopen tijd pijnlijk duidelijk geworden.

Het regionale NHnieuws bericht namelijk over een heuse treinrukker. Deze smeerlap, volgens een van de getuigen een Nederlandse jongen met donker haar, lijkt vooral actief op het traject Amsterdam-Hoorn. En, zo schrijft NHnieuws, steeds meer vrouwen en meisjes doen melding van de smeerpijperij van de treintrekker.

'Het was echt een smeerlap'

Op 7 juni schreef het regionale mediaplatform al over twee minderjarige zusjes (11 en 16), die slachtoffer waren van een man die zich op het traject Amsterdam-Hoorn bevredigde voor hun ogen. De meisjes waren zo aangeslagen dat ze 'nooit meer wilden reizen met de trein'.

Naar aanleiding van de berichtgeving over dat incident ontving NHnieuws meer meldingen van soortgelijke gevallen. Zo vertelt Nadia (24) dat ze laatst in de trein vanuit Hoorn in haar ooghoek een man die met zijn 'hand op en neer' ging. Nadia: "Ik geloof mijn ogen niet en verstijf."

Even later gaat ze met de conductrice naar de plek waar de man zat. Daar treinrukker is op dat moment al gevlogen, maar zijn dna ligt nog op de vloer van de coupé, zo ontdekken de twee. "Als ik goed kijk, zie ik dat zijn kwakje nog op de grond ligt", aldus Nadia.

Veelpleger

Dat was op 16 mei. Maar ook op 4 juni schijnt de OV-fapper te hebben toegeslagen, terwijl diezelfde Nadia in de trein zat. Dit keer heeft ze zelf niet door dat de jongen met zijn 'knuppel' in de weer was, maar wordt daarop geattendeerd door een medereiziger, ook een vrouw. Zij ziet wat er gebeurt en stapt op Nadia af. De rukker ziet dat waarschijnlijk en pakt rap z'n biezen.

Nadia tegen NHnieuws: "Ik vraag aan haar: Is alles oké? Waarop zij zegt: Er zat een man naast jou zichzelf af te trekken. En ik denk dan echt: Are you f*cking kidding me?"

Naast de twee zusjes van 11 en 16, en Nadia (24), melden zich nog meer slachtoffers. Zowel de 28-jarige Milou als de vader van een 20-jarige vrouw deelt een soortgelijk verhaal.

NS reageert

De NS zegt verschrikkelijk te vinden voor de slachtoffers, maar geeft ook aan dat ze het nooit 100% kunnen voorkomen. "Wij tolereren dit absoluut niet. Bel 112 indien zoiets mocht gebeuren, spreek een andere reiziger aan en ga nooit alleen in een coupé zitten."

Meerdere dames die te maken hebben gehad met de treinrukker geven echter aan dat ze zich niet serieus genomen voelen door de Nederlandse Spoorwegen. Het noodnummer zou volgens hen niet werken en er zou niks gedaan zijn met de meldingen.

Bizar
  • NHnieuws
  • iStock, 100pk