Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Uitspraak in hoger beroep rondom dood Sumanta Bansi

Sumanta Bansi verdween in februari 2018 uit haar woonplaats Hoorn. Een Surinaamse jonge vrouw die biomedische wetenschappen studeerde in Amsterdam. Om in de grote hoofdstad te kunnen studeren, woonde ze bij het gezin van verdachte Manodj B. in Hoorn.

Gerechtshof Amsterdam

In februari 2018 gaat het vreselijk mis voor de 22-jarige Sumanta in Hoorn. Na jarenlange onzekerheid en zoektochten werden vorig jaar september eindelijk haar overblijfselen gevonden, nadat Manodj B. bekende en vertelde waar hij haar destijds had begraven. Vandaag deed het hof uitspraak over de straf voor de man des huizes waar Sumanta haar studententijd doorbracht.

In verwachting

Sumanta Bansi en B. waren voor de tweede keer in verwachting van een kindje, ondanks Manodj B. in het huis woonde met zijn vrouw en kinderen. De eerste zwangerschap werd onderbroken, doordat Bansi besloot abortus te plegen. De tweede keer dat Sumanta in verwachting was, wilde ze het niet weg laten halen. Hierdoor zouden er spanningen zijn geweest in de woning in Hoorn.

B. verklaarde tijdens het hoger beroep, dat het zelfverdediging was. Volgens de Manodj B. zouden de twee ruzie hebben gehad om geld, waarbij Sumanta met een mes op hem af zou zijn gekomen. Dit gelooft het OM echter niet.

Het hof heeft Manodj B. vandaag, net als de rechtbank, veroordeeld tot vijftien jaar cel voor het doden van de 22-jarige Sumanta Bansi en het verbergen van haar lichaam.

Misdaad
  • De Telegraaf
  • Adobe Stock