Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nieuwe zoektocht naar in 2018 verdwenen Sumanta Bansi levert menselijke resten op

Naar aanleiding van een verhoor met Manodj B., die schuldig is bevonden aan de moord op Bansi, is er opnieuw een zoektocht gestart. Met succes: er zijn menselijke resten gevonden.

sumanta-bansi

Vandaag zijn er tijdens een zoektocht naar Sumanta Bansi menselijke resten gevonden. De zoektocht vond plaats op een bedrijventerrein. Manodj B., die eerder dit jaar werd veroordeeld voor de moord op Bansi, heeft opgebiecht waar hij haar lichaam verborgen heeft.

Voor de tweede keer zwanger

Bansi verdween in februari 2018, toen ze 22 jaar oud was. Ze was in 2016 overgekomen vanuit Suriname en woonde sindsdien bij B. en zijn gezin in huis. Ze studeerde biomedische wetenschappen en was ten tijde van haar verdwijning negen weken zwanger van B.'s baby. Haar besluit stond vast: ze wilde het kindje houden. In 2017 was ze ook al zwanger geraakt van B., maar hij dwong haar toen die zwangerschap af te breken omdat de eer van de Hindoestaanse familie op het spel stond.

Door het hart

De situatie zorgde voor constante spanning en ruzies in het gezin. Uiteindelijk vermoordde B. Bansi en liet hij haar lichaam verdwijnen. Hij heeft de moord lang ontkend, maar er waren belastende opnames. Daarop is te horen hoe B. onder andere zegt dat hij Bansi heeft vermoord, 'gewoon, zo door het hart'. Hij werd in juli van dit jaar schuldig bevonden en veroordeeld tot een celstraf van vijftien jaar.

De rechtbank liet destijds weten dat ze het hem aanrekenden dat hij nooit duidelijkheid heeft gegeven over de verdwijning van Bansi. Haar familie verkeerde al die jaren in onzekerheid over haar lot. "Zonder die openheid van zaken kunnen de ouders hun dochter nooit een waardige rustplaats geven", aldus de rechter.

Opnieuw verhoord

Volgens De Telegraaf is B. vandaag opnieuw gehoord door de politie. Dit zou zijn gebeurd na een dringende oproep van de krant en de nieuwe advocaat van B., Theo Hiddema. Na het verhoor is B. met een aantal rechercheurs naar de locatie op het Hoornse bedrijventerrein gegaan. De politie had al meerdere keren uitgebreid gezocht naar het lichaam van Bansi, vooral bij het recreatiegebied De Hulk. Daar werd echter nooit een spoor van haar gevonden.

Dit keer was het dus wel raak: er zijn menselijke resten gevonden. Het zou kunnen betekenen dat er na vier jaar eindelijk een doorbraak in de zaak is. Volgens een woordvoerder van het OM moet nader onderzoek nog wel eerst uitwijzen of de gevonden resten daadwerkelijk van Bansi zijn.

"De politie is op dit moment nog volop bezig met het onderzoek." In het belang van dat onderzoek doet justitie voorlopig geen mededelingen over de zaak.

Misdaad
  • NU.nl, AD