Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zoektocht naar vermiste Gino nog altijd in volle gang

Sinds afgelopen woensdag is er niets meer van Gino (9) vernomen. Er wordt nog altijd met man en macht naar hem gezocht.

zoektocht

De zoektocht naar de vermiste 9-jarige Gino van der Straeten is nog altijd in volle gang. In Landgraaf werd gisteravond een step gevonden die veel op die van Gino lijkt, maakte de politie bekend. Gino logeerde bij een van zijn zussen in Kerkrade, enkele kilometers verderop. De omgeving van Kerkrade en Landgraaf wordt momenteel uitgekamd door Nederlandse vrijwilligers. Ook zocht een zoekteam uit Duitsland mee, dat over speurhonden beschikt.

Acuut gevaar

De politie tast nog altijd in het duister. Of de gevonden step daadwerkelijk van Gino is, is nog niet bekendgemaakt. Wel meldde Danny Frijters, hoofd van de recherche van de politie Limburg, tijdens een persconferentie dat de situatie ernstig is. "Een 9-jarige jongen die de tweede nacht van vermissing ingaat, buiten op straat is in acuut gevaar. De vraag is hoe zelfredzaam iemand met zijn leeftijd is." Frijters riep het publiek op om informatie aan te leveren. "Hoe klein ook, dat kan helpen." Gistermiddag werd er een Amber Alert rondgestuurd om de vermissing bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Ook is er een oproep op Burgernet geplaatst.

Step gevonden

Gino werd woensdagvond tussen 19.30 en 20.30 voor het laatst gezien in een speeltuin aan de Hertogenlaan en Zonstraat in Kerkrade. Rond middernacht was hij nog altijd niet thuis en werd de politie ingeschakeld. Omdat niet kon worden vastgesteld hoe de jongen was verdwenen, sloeg de politie meteen groot alarm. Er werd een grote zoekactie ingesteld, waarbij gisteravond dus een step is gevonden. De omgeving van de vindplaats is afgezet, zodat er naar aanwijzingen kan worden gezocht.

Signalement

Gino woont bij zijn moeder in Maastricht, maar omdat die ziek is logeerde hij de afgelopen week bij een van zijn zussen in Kerkrade. Hij zou om 19.30 terug moeten zijn van de speeltuin, maar sindsdien is er niets meer van hem vernomen. Het jongetje is blond, 130 centimeter lang en droeg ten tijde van de verdwijning een rode jas met zwarte mouwen. Ook droeg hij een rode Nike-pet, een grijze spijkerbroek en groene schoenen met een witte zool.

Onbekende man

Hoewel er nog altijd geen spoor is van Gino, heeft de politie wel bekendgemaakt dat ze op zoek zijn naar een specifiek getuige. Het zou gaan om een volwassen man die rond het moment van de verdwijning op het speelveldje aan het voetballen was. Naast die man waren er woensdagavond drie kinderen aanwezig, met wie de politie inmiddels heeft gesproken. De identiteit van de volwassen man is nog niet bekend.

Nog steeds hoop

Naast de uitgebreide zoekacties zijn er overal posters met een foto en Gino's signalement verspreid. Ook worden er camerabeelden onderzocht. Zijn zussen putten daar kracht uit. "Het lijkt inderdaad alsof het hele land naar onze Gino op zoek is", aldus oudere zus Naomi. "Dat doet ons heel erg goed. Wat zijn er toch ontzettend veel goede en lieve mensen die ons helpen. Dat is heel mooi om te zien en het steunt ons in onze zoektocht naar Gino. Dat er nu een step is gevonden voelt ergens als een opluchting, laten we hopen dat we nu ook Gino veilig en wel terugvinden."

Nieuws
  • De Telegraaf, AD
  • Politie Nederland