doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Kleding voor de milieubewuste man

Met het oog op de klimaatverandering wordt duurzamer leven voor veel mensen steeds belangrijker. Een duurzame garderobe hoort hier natuurlijk ook bij, zeker gezien het feit dat de kledingindustrie op het moment een van de meest milieuvervuilende industrieën is.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-62c2ba4ed5660 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c2ba4ed5660 img{#fig-62c2ba4ed5660 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62c2ba4ed5660 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c2ba4ed5660 img{#fig-62c2ba4ed5660 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62c2ba4ed5660 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c2ba4ed5660 img{#fig-62c2ba4ed5660 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62c2ba4ed5660 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c2ba4ed5660 img{#fig-62c2ba4ed5660 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Kleding voor de milieubewuste man

Het is hoog tijd om bewuster te gaan shoppen! Gelukkig hoeft er goed uitzien niet ten koste te gaan van het milieu. In feite zijn er veel opties voor duurzame herenkleding beschikbaar als je weet waar je moet zoeken. In dit artikel bespreken we wat een artikel duurzaam maakt en gaan we in op de verschillende manieren om stylish en milieuvriendelijk gekleed te gaan!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Wat maakt een kledingstuk duurzaam?

Er zijn verschillende aspecten die kledingstukken duurzaam of milieuvervuilend maken. Duurzame kleding kan bijvoorbeeld gemaakt zijn van materialen die een lage milieu-impact hebben, denk dan bijvoorbeeld aan biologisch katoen, bamboe, wol en gerecyclede materialen. Ook kledingstukken die milieuvriendelijk zijn geproduceerd, bijvoorbeeld in lokale fabrieken die zich bewust zijn van hun uitstoot, zijn een duurzamere optie. Een ander aspect dat bepaalt hoe milieuvriendelijk een kledingitem is, heeft te maken met de levensduur van het product. Is het van goede kwaliteit en/of ontworpen om langer mee te gaan? Dan is ook dit een goede optie.

Hoe creëer je een duurzame garderobe?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop je je als man duurzamer kunt kleden. Voordat je op zoek gaat naar nieuwe, duurzame kleding, is het allereerst belangrijk om eens goed te kijken naar wat je nog allemaal in je kledingkast hebt hangen. De kans is groot dat je een aantal stukken hebt liggen waarvan je was vergeten dat je ze had! Voorkom dat je hetzelfde koopt en kijk naar wat je echt nodig hebt.

Als je dan toch bezig bent met het doorlopen van je huidige garderobe, maak dan een stapel van kledingstukken die je niet meer wilt dragen of die niet meer passen. Verkoop vervolgens deze items op (online) markten. Er zijn talloze websites waar je je kleding gratis kunt doorverkopen. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw items op een duurzame manier doorgegeven worden. Vergeet ook niet om zelf een kijkje te nemen op dit soort platformen; wellicht vind je een tweedehands kledingstuk dat een mooie toevoeging zou zijn aan je garderobe!

Verder is het ook een optie om in het algemeen wat minder kleding te kopen. Natuurlijk betekent dit niet dat je elke dag hetzelfde moet dragen, deze tip duidt meer op het bewuster omgaan met de kleding die je koopt. Denk voor iedere aankoop goed na over de mogelijkheden om het item te combineren en controleer de kwaliteit. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je het item maar in een outfit kunt stylen en dat het er na twee keer wassen niet meer mooi uitziet.

De duurzame oplossing

Tot slot een tip die hand in hand gaat met het kopen van minder kleding: het kopen van klassieke en tijdloze items. Van een leren of wollen jack bijvoorbeeld, kun je tientallen jaren plezier hebben wanneer je het goed onderhoudt. Veel items worden zelfs alleen maar mooier naarmate ze ouder en meer gedragen worden! Kijk op de website van Twinlife voor tijdloze en duurzame kleding met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws