Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Geert Wilders door politie tegengehouden vanwege wandeling door Brussel

De PVV-leider en zijn Belgische collega Filip Dewinter van Vlaams Belang hebben een 'wandelverbod' opgelegd gekregen.

Wilders

Het plan van de twee politici was om even te kuieren door het Brusselse stadsdeel Sint-Joost-ten-Node en Molenbeek. Daar wilden ze naar eigen zeggen de 'islamisering' van de wijk te bekijken.

Meerdere burgemeesters zagen de komst van de PVV-leider het de Vlaams Belang-politicus niet zitten en besloten hen de toegang te weigeren. Hun argument: 'onrust voorkomen'.

'Persona non grata'

Wilders en Dewinter kwamen dan ook niet ver, want toen de twee besloten toch hun wandelschoenen aan te trekken, werden ze tegengehouden door de politie. Een wandelverbod dus. Voor twee specifieke personen. Iets wat volgens het Vlaams Belang-kopstuk veel te ver gaat.

Dewinter: "Wilders is blijkbaar persona non grata in deze stad. Burgemeesters gedragen zich als kleine imams die een fatwa afkondigen."

Ook Wilders heeft inmiddels gereageerd op het wandelverbod en het feit dat ze werden gestopt door de Belgische politie. "Hoor net dat men voor ons - Filip en ik - in bijna de hele stad Brussel een verbod tot wandelen heeft uitgevaardigd. Ongelooflijk", tweet de PVV'er. "Zullen op straat het verbod door politiecommissaris uitgereikt krijgen. Ben benieuwd. Dit is 100% capitulatie voor de islam."

Op de locatie zijn meerdere activisten die tegen de komst van het duo demonstreerden meegenomen door de politie.

Eerder ook al geweerd

Het is overigens niet de eerste keer dat de twee plannen hebben voor een 'islamsafari', zoals ze het zelf noemen. In 2017 wilden Dewinter en Wilders ook al een bezoekje brengen aan Molenbeek. Net als nu werd hen toen de toegang geweigerd. Die beslissing werd destijds aangevochten door Filip Dewinter en de rechter gaf hem gelijk. Maar ondanks die uitspraak worden de twee dus vijf jaar later wederom verboden om te wandelen in de Brusselse wijken.

Nieuws
  • de Telegraaf
  • Patrick van Emst/Brunopress.nl