Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Paul Verhoeven: ‘James Bond heeft te weinig seks’

007 mag best wat vaker 0069’en.

Paul Verhoeven: ‘James Bond heeft te weinig seks’

Regisseur Paul Verhoeven is niet vies van wat naakt in zijn films. Van Turks Fruit tot de wereldberoemde verhoor-scène in Basic Instinct en de Maria-dildo in Benedetta: de Nederlander weet van wanten als het gaat om erotiek op het grote doek.

James Bond

De rest van de filmwereld gaat echter de verkeerde kant op, aldus Verhoeven. “Seksualiteit is verdwenen uit films”, vertelde hij in gesprek met de Britse krant The Times. Als voorbeeld noemt hij James Bond. “Er was vroeger altijd seks in Bond-films. Er waren geen borsten te zien. Maar Bond had wel seks.”

Tegenwoordig gaat het echter de andere kant op met 007. In de promotie voor de laatste film, No Time To Die, zei Bond-acteur Daniel Craig dat 'Bond girls niet meer bestaan'. Dat was tegen het zere been van Verhoeven, die vertelde dat hij geen hoge dunk had van de laatste editie van Bond.

Puur natuur

Ook in de rest van Hollywood is de seks ver te zoeken, tot grote verbazing van Verhoeven. “Seks is de essentie van ons bestaan. Zonder seks zou onze soort uitsterven. Dus waarom er zo geheimzinnig over doen?”

Entertainment
  • BrunoPress