Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Blunder van Biden: 'Poetin zal nooit de harten van het Iraanse volk winnen’

De president was even niet op zijn scherpst.

Blunder van Biden: 'Poetin zal nooit de harten van het Iraanse volk winnen’

Gisteren hield Joe Biden de zogenaamde State of the Union. Dat is zo ongeveer de belangrijkste speech van het jaar voor Amerikaanse presidenten, en is een belangrijk moment om de stand van zaken in de politieke wereld te bespreken. Hoofdpunt op de agenda was dit jaar natuurlijk de oorlog in Oekraïne, een onderwerp dat bij president Biden voor de nodige verwarring zorgde.

Nu staat de Amerikaanse President al niet bekend om zijn helderheid van geest, dus zo’n grote speech is altijd een risico. Het zorgde dan ook voor weinig verbazing dat de hoogbejaarde politicus weer een paar keer stevig onderuit ging. Toen Biden over de oorlog begon, had hij even last van kortsluiting. “Poetin mag Kiev met tanks omsingelen, maar hij zal nooit het hart en de ziel van het Iraanse volk winnen”, sprak Biden vol vertrouwen.

Niet scherp

Nu zijn Amerikanen wel vaker in de war over topografie buiten hun eigen land, dus daar zou je de oorzaak misschien ook kunnen vinden, maar dit was niet de enige slipper van de president. Op een gegeven moment begon hij over de strijd tegen het coronavirus te vertellen. “Je kunt geen muur hoog genoeg bouwen om een.. eh.. eh.. vaccin buiten de deur te houden,” stamelde Biden.

Door alle verwarring werd er weer druk gediscussieerd of Biden alles nog wel op een rijtje heeft. Volgens een peiling van ABC News en The Washington Post denkt 52% van de Amerikaanse bevolking dat hij mentaal niet scherp genoeg is voor de taak van president.

Nieuws
  • Pro Shots