Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tijd voor je eigen mancave

Als vader of echtgenoot is het belangrijk om ook tijd voor jezelf als man te hebben. Hoe gek je ook op je partner of kinderen bent, soms wil je even alleen zijn of alleen met mannen afspreken. Door de coronacrisis zijn we als een gek tekeergegaan om huis en tuin te vernieuwen. Vele mancaves werden uit de grond gestampt. Heb jij er nog geen, maar is het tijd dat die er komt? Lees dan verder voor onze tips.

Tijd voor je eigen mancave

Een extra mancave in de tuin

Als je al een extra ruimte over hebt in huis, is die waarschijnlijk nu ingericht als thuiskantoor. Daarom is tuin de meest logische plek om een nieuwe mancave te maken. 10 m2 is vaak al genoeg, maar groter is altijd beter. Wil je je nieuwe hok alleen voor in de zomer? Dan is een soort overkapping een prima constructie. Ga jij voor een plek gedurende het hele jaar? Maak dan alle wanden dicht zodat je er in de winter ook kunt zitten. Als echte man hoor je natuurlijk wel zelf je mancave te bouwen, kies daarom voor hout, daar kan iedereen wel mee overweg om een mooi hok te maken.

De invulling van jouw cave

Wat wil je nu in je eigen cave graag doen? Gamen, sport kijken, of iets actiever zoals poolen of darten? Bedenk van tevoren wat er sowieso in moet komen. Op basis daarvan richt je de ruimte in. Als fanatieke gamer heb je natuurlijk een gigantisch scherm en gamestoel nodig. Geniet jij liever van allerlei smakelijke biertjes? Sluit dan je eigen tap aan. Hoe vet is het om in je tuin altijd je eigen bier te kunnen tappen.

De juiste meubelen aankopen

Je maakt een mancave pas echt compleet met de juiste meubelen. Ben jij van de relaxstand of ben je van een actieve zit? Een hoge tuinset zoals een barset zorgt voor extra gezelligheid omdat je aan de hoge tafel dicht bij elkaar zit. Met barkrukken erbij kan je al veel mensen kwijt in je nieuwe cave. Als je het gezelschap graag wat kleiner houdt en liever wilt chillen, bekijk dan eens deze loungesets. Loungesets zijn perfect voor een tuinhuisje. Het dak houdt de dikke loungekussens mooi droog én jij kan uitgebreid bijkomen van de dag op zo’n comfortabele bank.

Wat mannelijks aan de muur

Waar vrouwen de hele muur graag volhangen met spiegels, schilderijtjes en tegenwoordig rieten manden. Ben je in de mancave vrij om te doen wat jij wil. Houd je het leeg om nog goed je eigen fantastische maatwerk te kunnen bewonderen of wil je graag wat mannelijks aan de muur? Metalen bordjes kunnen we vaak niet wegdenken uit een mancave. Het aanbod is enorm, dus er zullen genoeg bordjes zijn die passen bij jou en je mancave. Voor de gadgetfreak is een mancave ook een geweldige plek om los te kunnen gaan. Maak je je eigen gadgets zoals de televisie die uit de kist omhoog komt of bestel je ze liever online? Jouw plek, jouw feestje!