Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mercedes druipt af en gaat niet in hoger beroep: Max officieel wereldkampioen!

Mercedes heeft de handdoek in de ring geworpen.

Max Verstappen

Eigenlijk was iedereen het er al over eens: Verstappen is de nieuwe wereldkampioen Formule 1. Hij en Hamilton stonden in punten gelijk voordat de laatste en allesbeslissende GP van het seizoen plaatsvond en sjongejongejonge dat was er eentje hoor. De Brit lag zo'n beetje de hele race op kop in Abu Dhabi, maar zag de Nederlander vlak voor de finish ineens voorbij sjezen. Weliswaar dankzij een crash en een safety car, maar hé, 't zat een keer mee en Max racete zichzelf de geschiedenisboeken in.

Handdoek in de ring

Toch werd dat feit door velen slechts met potlood genoteerd. Het team van Hamilton was namelijk op oorlogspad omdat de laatste ronde niet eerlijk zou zijn verlopen - No Mikey, no no Mikey. That was so not right! Ze tekenden daarom op zondagavond direct na de wedstrijd twee protesten aan. Echter zonder het gewenste resultaat: beide werden verworpen door de stewards.

Eind goed, al goed? Niet direct. Mercedes gaf al snel aan in hoger beroep te willen gaan om zo de titel - zij het na een juridische strijd - alsnog te claimen.

Maar dat voornemen trekken ze nu in, is te lezen in een officieel statement. Daarbij ook hun "oprechte respect" voor de prestaties van Max en het hele Red Bull-racing team. "Jullie hebben de titelstrijd van dit Formule 1-kampioenschap episch gemaakt."

Nog een paar veren in Lewis' reet

Daarnaast kan team-Mercedes het niet laten om z'n eigen oogappeltje nog even de hemel in te prijzen. Hamilton wordt in hetzelfde bericht "de beste coureur in de geschiedenis van de Formule 1" genoemd, en "een sportman zonder gebreken, zowel op de baan als daarbuiten".

Met het statement maakt Mercedes bij deze een eind aan alle overgebleven onzekerheid en eventuele addertjes onder het circuit. Max is kampioen. Punt.

Sport
  • Nu.nl
  • Pro Shots/Action Images