Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voor de nieuwe pitreporter van Viaplay zouden wij wel een extra pitstop nemen

Jack Plooij? Geen idee wie dat is. Wij zijn al helemaal in de ban van zijn vervanger.

Voor de nieuwe pitreporter van Viaplay zouden wij wel een extra pitstop nemen

Zoals we allemaal weten gaat de Formule 1 volgend jaar verhuizen van Ziggo naar de Zweedse reus Viaplay. Op Tom Coronel na wordt praktisch de hele crew vervangen door nieuwe namen. Van Olav Mol en Robert Doornbos was al bekend dat ze moeten pleiten, en nu vliegt ook Jack Plooij de deur uit. Normaal zouden wij dat een tragische toestand noemen, maar nu we weten wie we voor hem in de plaats krijgen, beginnen we de keuzes van de Scandinavische mediagigant wel te begrijpen.

Op de plaats van onze favoriete gepensioneerde tandarts komt namelijk niemand minder dan de 27-jarige DTM Trophy rijdster Stéphane Kox te zitten. Deze dame, tevens de dochter van coureur Peter Kox, zal zich in 2022 bij het persvierkantje gaan opstellen. De 27-jarige Eindhovense is al sinds 2013 actief in de autosport, met deelnames in onder andere de ADAC Formel Masters, SEAT Leon Eurocup, 24H Series, BMW M235i Racing Cup België, Supercar Challenge en Asian Le Mans Series. In 2019 was ze onderdeel van de selectie voor het eerste seizoen van de W Series.

Als u zich afvraagt waar de coureurs vanaf nu tegenaan moeten kijken als ze de pitstraat in komen rijden: hier is uw antwoord:

Met zo’n persoon als vaste kracht in de pits snappen we het wel als ze hun banden een extra keertje laten wisselen. Want ook al kost het een paar plekken in het klassement, die paar seconden extra met Stéphane zijn het zeker waard.

Stéphane is nog niet officieel aangekondigd als de nieuwe pitreporter. De echte aankondiging volgt pas op woensdag 8 december bij de grote persconferentie van Viaplay.

Sport
  • Toyota