Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

België komt met keiharde maatregelen tegen ongevaccineerd zorgpersoneel

Voor onze zuiderburen in de zorg komen er stevige maatregelen aan. Ongeprikte artsen moeten vanaf volgend jaar vrezen voor hun baan.

België komt met keiharde maatregelen tegen ongevaccineerd zorgpersoneel

De federale regering in België heeft een van de zwaarste coronamaatregelen tot nu toe aangekondigd. Alle zorgmedewerkers hebben tot 1 april 2022 de tijd om zich in te laten enten. Kiezen ze daar niet voor, dan worden ze op staande voet ontslagen.

"De overgrote meerderheid van de mensen die in de zorg werken, heeft zich laten vaccineren. We zijn die heel dankbaar daarvoor, maar het kan niet zo zijn dat er nog een kleine minderheid is die zich niet gevaccineerd heeft", sprak minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke tegen VRT Nieuws. "We geven deze mensen tijd tot 1 april van volgend jaar om zich te laten vaccineren. Iedereen in de zorg moet dan volledig gevaccineerd zijn.”

Uitzonderingen

De maatregel heeft alleen invloed op zorgpersoneel in de ziekenhuizen. Dat verklaart woordvoerder Margot Cloet van zorgorganisatie Zorgnet Icuro in gesprek met VRT Nieuws: “Het gaat nog niet over de mensen die logistiek ondersteunen in ziekenhuizen of woonzorgcentra of maatschappelijk werkers. Het gaat enkel om de mensen die zorg op zich nemen.”

Zorgmedewerkers die wel ontslagen worden, houden hun recht op een uitkering.

Nieuws
  • NOS
  • Pro Shots