Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Overkoepelende organisaties: 'Zwembaden en zwemscholen werken niet mee aan invoering QR-code'

De persco is achter de rug en de reacties op de geplande maatregelen zijn niet altijd even positief. Verre van zelfs. Veel sportscholen zien op tegen de invoering van QR-codes en zwembaden en -scholen hebben eerder al laten weten helemaal niet blij te zijn met de uitbreiding van de toegangspas.

Zwembaden

De duimschroeven worden weer aangedraaid in Nederland: thuiswerken en afstand houden staan weer op het menu, evenals de aanscherping van de mondkapjesplicht en uitbreiding van de coronapas. Die laatste geldt vanaf 6 november ook op buitenterrassen in de horeca, en in zwembaden, dierentuinen, musea, pretparken en sportscholen.

Honderden zwembaden werken niet mee

Goed plan? Absoluut niet, zeggen onder andere de Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid (NSWZ), de Eerste Nederlandse Vak Opleiding Zwemonderwijzers (ENVOZ) en ZwemOnderwijs Nederland (ZON). Zij lieten gister al weten dat ze dan ook niet meewerken aan het invoeren van het QR-bewijs. Let wel: de organisaties vertegenwoordigen honderden zwembaden en -scholen.

Redenen voor de organisaties om niet mee te werken, zijn onder andere het niet willen uitsluiten van zwemleerlingen, de onhaalbaarheid van de plannen en de vele mensen die hun van zwemabonnement zouden opzeggen. Naar eigen zeggen staan ze nu 'lijnrecht tegenover de overheid'.

Klik hier voor de volledige verklaring van het de NSWZ.

Sportscholen

Veel sportschoolhouders uiten ook hun onvrede over nieuwe maatregelen, zo ook Arie Boomsma. De tattoo-man noemt de invoering van de toegangspas bij sportscholen in een interview met RTL Boulevard dan ook een "negatieve ontwikkeling" en bovendien een "dubieus besluit".

Boomsma vindt dat het demissionaire kabinet de "gezondheid in een gezondheidscrisis" vergeet. De regering zou volgens hem actief moeten stimuleren dat mensen goed voor zichzelf zorgen en aan een gezond lijf werken. Boomsma: "In plaats daarvan wordt nu juist de drempel verhoogd."

Nieuws
  • Metro, nswz, RTL Boulevard
  • Unsplash