Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Mondkapje weer verplicht in winkels en supermarkten - coronapas vaker ingezet’

Vanavond wordt weer een persconferentie gehouden, waarna de coronaregels opnieuw worden aangescherpt. Mondkapjes moeten op verschillende locaties weer gedragen worden en het tonen van de coronapas wordt op meerdere plekken een verplichting. 

‘Mondkapje weer verplicht in winkels en supermarkten - coronapas vaker ingezet’

Vanwege de stijgende hoeveelheid coronabesmettingen en ziekenhuisopnamen voelt het demissionair kabinet zich genoodzaakt om nieuwe maatregelen in te voeren. Het gebruik van de coronapas wordt vanaf nu verplicht voor toegang tot musea, dierentuinen, pretparken, sportscholen en zwembaden. Eerder moest de QR-code al getoond worden bij entree van restaurants, cafés, theaters en stadions.

Er komen ook nieuwe maatregelen voor publieke binnenruimtes, zoals winkels, bibliotheken of supermarkten. Daar moeten bezoekers een coronapas tonen óf een mondkapje dragen. De nieuwe regels gaan hoogstwaarschijnlijk vanaf morgen in. Volgens Hugo de Jonge gaan de maatregelen 'pijn doen'. "Anders werken ze niet", verklaarde de minister van VWS.

Vanavond worden ze op de persconferentie door demissionair premier Mark Rutte en gezondheidsminister Hugo de Jonge uitgebreid toegelicht. Voor de langere termijn wordt er mogelijk een nieuwe routekaart gepresenteerd.

Geen 2G

Er is niet gekozen voor een zogenaamde 2G-maatregel (gevaccineerd of genezen), zoals eerder mogelijk werd geacht. Hugo de Jonge meent dat zo'n maatregel volgens 'constructief geachte fracties' niet acceptabel zou zijn. Er is ook voor gekozen om geen coronapas te gebruiken bij toegang van de werkvloer of het hoger onderwijs. Het demissionair kabinet gaat wel een wetswijziging voorbereiden, voor het geval ze deze maatregelen alsnog willen invoeren.

Nieuws
  • telegraaf.nl
  • Pro Shots