Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: Agent schopt coronademonstrant tegen hoofd: ‘K*tmongool, laat de stad met rust!’

Op social media gaan beelden rond van een agent die een weerloze coronademonstrant tegen zijn hoofd trapt. De video zorgt online voor veel ophef.

Video: Agent schopt coronademonstrant tegen hoofd: ‘K*tmongool, laat de stad met rust!’

De beelden zijn afgelopen weekend gemaakt in Den Haag. De demonstratie tegen de coronamaatregelen vond plaats op het Joubertplantsoen, waar de betogers samenkwamen. De situatie liep al snel uit de hand, waarbij de politie stevig ingreep.

Op een video die via verschillende media wordt gedeeld, is te zien dat agenten hardhandig omgaan met een man die op de grond ligt. Eén van de twee agenten loopt op hem af en schopt de demonstrant tegen zijn hoofd, waarna de man met een knuppel wordt geslagen. In de video is ook te horen dat de man wordt ook uitgescholden door de agenten. Ze noemen hem 'k*tmongool' en zeggen dat hij 'de stad met rust moet laten'. Op de achtergrond zijn verschillende andere demonstranten te zien die door de politie worden gearresteerd.

Onderzoek

De politie meldt op Twitter dat ze al bezig zijn met een onderzoek naar het incident. “Wij kennen de beelden op social media”, reageerde het officiële account van de politie op beelden van het geweld. “Op dit moment wordt onderzocht wat er zich precies heeft voorgedaan; ook voorafgaand aan de aanhouding. Zodra het kan, zullen we nadere informatie geven.’’

Nieuws
  • Telegraaf, Twitter
  • Videostill