Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouw bedreigt bezorger met pistool omdat de pizza te laat bezorgd werd

'You're not yourself when you're hungry'

Pizza

In alle eerlijkheid: er zijn leukere dingen op de wereld dan de godganse dag door pizza's bezorgen. Door de regen jakkeren, nauwelijks fooi omdat iedereen tegenwoordig online afrekent en af en toe de meest getikte lui voorzien van voer. Een Belgische bezorger in Kortessem had vooral last van het laatste.

De pizzabrenger had die avond wat vertraging. Kan gebeuren. Even wachten... Nog even wachten... Pizza! Alleen tegen de tijd dat de Italiaanse deegschijf op de plaats van bestemming was aangekomen, had mevrouw de besteller haar geduld verloren.

De 38-jarige vrouw met knorrende maag opende de deur en drukte direct de loop van een pistool in het gezicht van de pizzaman. Hangry, noemen we dat.

'Vuurwapen'

De politie werd ingeschakeld en eenmaal ter plaatse troffen agenten inderdaad een pistool aan. Dat bleek achteraf overigens geen echte blaffer te zijn, maar een airsoftgun. Dat wist de bezorger overigens niet, dus de ervaring werd daar niet minder beangstigend door.

Tijdens de huiszoeking werd er bovendien 78 gram speed gevonden in de handtas van de vrouw. Op andere plekken in het huis troffen de Belgische dienders nog eens 18 xtc-pillen, 40 gram wiet en een mes aan.

Eindstand: tien maanden cel voor de vrouw wegens illegaal wapenbezit en bedreiging, zes maanden cel voor voor het drugsbezit en een boete van 8.800 euro. Haar man kreeg na aanleiding van de huiszoeking en de extra drugs die daarbij werden aangetroffen ook straf, namelijk zes maanden cel en eveneens een prent van 8.800 euro.

En dat alles omdat de bezorger iets te laat was.

Bizar
  • HLN
  • iStock