Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Fucked up family: de Murdaughjes

U dacht dat wij met de Moszkowiczjes een advocatenfamilie hebben die van schandalen aan elkaar hangt? Nee, dan de Murdaughjes uit South Carolina. Die weten de misdaadkolommen in de Amerikaanse kranten pas te vullen.

Familie

Watskeburt? De vader, grootvader en overgrootvader van Alex Murdaugh zijn al tach- tig jaar prominente advocaten in de staat aan de oostkust van de VS. Nu zit Alex in de gevangenis, omdat hij ervan verdacht wordt een oud-cliënt (Curtis Edward Smith, linker foto) te hebben gevraagd hem dood te schieten zodat Alex’ zoon Buster (25, links op de familiefoto) 10 miljoen dollar aan levensverzekeringspremie zou opstrijken.

De ‘geassisteerde zelfmoord’ mislukte omdat Smiths schot Murdaughs hoofd alleen schampte. Nu worden beiden aangeklaagd voor fraude en – onder meer – drugsbezit: Alex is volgens eigen zeggen al twintig jaar verslaafd. Ook dat nog.

Maar we zijn er nog niet: in juni waren Alex’ vrouw Maggie (52) en jongste zoon Paul (22) al vermoord onder mysterieuze omstandigheden. Paul was op zijn beurt al in afwachting van een proces, omdat hij onder invloed van alcohol een 19-jarig meisje had doodgevaren. Het was de bedoeling dat zoon Buster de 10 miljoen dollar premie zou mogen ontvangen, maar hij kan er dus naar fluiten.

Misdaad
  • Facebook Maggie Murdaugh