Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Familie zangeres Sieneke vaker in verband gebracht met schimmige zaken

Opeens was daar het nieuws over de beschieting van het ouderlijk huis in Nijmegen van zangeres Sieneke. Zelf is ze zo braaf als Marianne Weber, maar haar familie wordt wel vaker in verband gebracht met schimmige zaken...

Sieneke

Denken we aan Sieneke, dan denken we vooral aan een draaiorgel. Aan haar complete afgang in 2010 op het Eurovisiesongfestival en onvermijdelijk dus ook aan dat vreselijke nummer, geschreven door Vader Abraham: Sha-la-lie Sha-la-la. Minder associëren we haar met zware misdaad.

Toch zijn er in het holst van de nacht vijf kogels op haar ouderlijk huis afgevuurd, in een rustige buitenwijk van Nijmegen. Sienekes ouders zijn vervolgens meteen ondergedoken. “Ik heb gehoord dat je uit hun buurt moet blijven, omdat ze in de drugs zitten,” durft een anonieme bron tegen Omroep Gelderland wel te gissen naar de reden van de schietpartij.

Het is niet voor het eerst dat Sienekes familie in het nieuws komt met onfrisse praktijken. In 2018, nadat er in een loods in Nijmegen een drugslab was opgerold, werden haar opa, haar oom én haar broer in de boeien geslagen. In het lab werden synthetische drugs gefabriceerd, zoals amfetamine en xtc. Bovendien werd er ook nog een hennepkwekerij gevonden. Haar oom, de eigenaar van de loods, en haar opa moesten voor de rechter komen, maar werden allebei vrijgesproken.

Eerder moest ook haar andere opa zich in de rechtbank melden. Hij zat een jarenlange gevangenisstraf uit wegens moord. En haar vader kreeg in 2013 slaande ruzie in de bar van niemand minder dan Barbie, waar Sieneke haar vrijgezellenfeest vierde. Kortom, een gezellige familie dus!

Misdaad
  • NL Beeld / Patrick van Emst