Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Italiaanse 'partypriester' kocht Nederlandse drugs en organiseerde seksfeestjes

Afgelopen dinsdag is de Italiaanse priester Don Francesco Spagnesi opgepakt in het Toscaanse Prato. Spagnesi zat in een auto met cocaïne en een flinke fles gammabutyrolacton (GBL), de sterkere variant van GHB.

Partypriester

Het was niet de eerste keer dat de geestelijke was gespot met het goedje en dit keer vond de L'Arma dei Carabinieri het wel welletjes. In de boeien en mee naar het bureau, aldus de Italiaanse arm der wet.

Terecht, want later bleek dat Spagnesi nog een grotere boef was dan enkel een priester die zich af en toe richting de zevende hemel snoof. Hij en zijn partner in crime hadden de GBL en cocaïne gekocht van donaties van kerkgangers. Knaken die bedoeld waren voor de minderbedeelden van Prato. Voornamelijk arme gezinnen.

Seksparties

Of Don Francesco nog op vrije doorgang kan rekenen van Petrus, mocht zijn tijd straks daar zijn? Twijfelachtig. Niet alleen is de priester een dief en een fervent drugsgebruiker, hij organiseerde ook seksparties in het huis van zijn compagnon. Bezoekers daarvoor ritselde het duo op erotische websites en een maal ter plekke konden de feestgangers gebruikmaken van de drugsvoorraad van de priester.

Bisschop Giovanni Nerbini, de priesters baas, geeft toe dat hij van Don Francesco's drugsproblemen afwist en spoorde hem al al eens aan om hulp te zoeken. Wat de boekhouding betreft: ook hierover waren de alarmbellen weleens afgegaan bij de bisschop. Echter werd hij destijds gerustgesteld door de partypriester, die aangaf dat al de poen netjes werd afgeleverd bij arme gezinnen.

Misschien ook voor jou:
Video: Argentijns model en politicus doet tango in lingerie om verkiezingen te winnen
Bizar
  • Telegraaf
  • Pexels