Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Martien Meiland: ‘Ik heb Geert Wilders gestemd’

Martien Meiland is inmiddels een bekende kop op de buis. Gister was te zien hoe het licht hysterische fenomeen gast was in de eerste aflevering van Boerderij van Dorst, waar hij onder andere deelde dat hij Nederland een beetje te vol vindt.

Martien Meiland

Boerderij van Dorst is nieuw op NPO 3. In het programma trekt Raven van Dorst, voorheen Ryanne van Dorst, zich terug in een boerderij om helemaal 'back to basic' te gaan. Voedsel verbouwen, diertjes verzorgen. Dat werk. Elke aflevering zijn er ook twee gasten die Van Dorst bijstaan in het avontuur, met Martien en Caroline van der Plas als spitsafbijters.

Martien

Martien op de boerderij dus. Topidee. Naast pompoenen planten en een kippenhok bouwen, sprak de presentator over een onderwerp waar je hem niet heel vaak over hoort: politiek.

"Ik heb Geert Wilders gestemd. Ja, ik heb Geert gestemd. Ja, moet je luisteren, ik wist het niet! Nou ja, op wat je moest stemmen. En toen dacht ik: nou, dan doe ik die man", aldus Martien. De reden die hij daarvoor geeft, is vrij duidelijk: "Het wordt ook echt te vol in Nederland. Ik vind het echt. Ja, ja. Te druk."

Daarnaast heeft Meiland niks met hoofddoekjes: "Omdat de man niet naar de vrouw kan kijken omdat hij seksueel opgewonden wordt? Dan denk ik: 'dan doe je toch een heel groot ding om je eigen kruis heen?'"

Bekende Nederlanders

Martien snapt niet dat er bekende Nederlanders zijn die niet durven te zeggen dat ze op Geertje hebben gestemd. "Dan denk ik: hoezo durf jij dat niet te zeggen? Was het niet ook deze keer de tweede grootste partij na de VVD?"

Hier kijk je de aflevering terug

Misschien ook voor jou:
BLØF-zanger Paskal Jakobsen: 'Wij moeten open, en wel helemaal. En niet morgen maar nu!'
Entertainment
  • Mediacourant
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl