Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

BLØF-zanger Paskal Jakobsen: 'Wij moeten open, en wel helemaal. En niet morgen maar nu!'

Op social media laat de BLØF-zanger weten helemaal klaar te zijn met de situatie zoals 'ie nu is.

Paskal Jakobsen

"Actie voeren, lobbyen, mopperen, het haalt allemaal niks uit", aldus Jakobsen. "Het is klaarblijkelijk normaal dat de hele wereld weer open mag, maar dat wij niks mogen."

De zanger is er zó klaar mee dat hij een hashtag het internet op slingert: #MUTE US, een variant op alle grote protesten van de evenementen- en festivalsector die onder de noemer unmute us worden gehouden. De zanger roept op tot 24 uur radiostilte. Een volle dag nul komma nul muziek afspelen op de radio, om iedereen te laten voelen hoe een wereld zonder muziek is.

In de woorden van Paskal: "Zou het niet een mooie actie zijn als ALLE muziekzenders in Nederland, op een afgesproken dag, 24 uur lang geen muziek zouden draaien.

Om de urgentie rondom onze industrie duidelijk te maken. En omdat de radio schatplichtig is aan de liedjesmakers en artiesten. Zonder muziek geen radio.

Ik weet zeker dat die zenders genoeg gasten (lees mensen uit onze industrie) aan de microfoon krijgen om toch een boeiende radiodag te maken. Alleen maar praten dus. Geen jingle, geen single en geen commercial met muziek."

'Wij moeten open'

Youtube moet ook maar uit, pleit de BLØF-man. Net als Spotify. Stille supermarkten, stille terrassen, films zonder muziek en ga zo maar door. Jakobsen legt uit dat negentig procent van de acts die je normaliter hoort gedurende de dag, niet kan bestaan zonder live scene. Een scene die door alle maatregelen behoorlijk dood is op dit moment.

Haalbaar, zo'n dag waarop geen enkel nummertje te horen is? Die illusie heeft de zanger niet. Jakobsen: "Ik weet ook wel dat dit niet gaat gebeuren. Maar wellicht kan iedereen wat meer stilstaan bij het belang van muziek, op de momenten waarin dat zo vanzelfsprekend lijkt. Wij moeten open, en wel helemaal. En niet morgen maar nu!"

Misschien ook voor jou:
Badr na verliespartij: 'Ik ben op de goede weg... en ik stop niet totdat ik de divisie heb schoongeveegd'
Entertainment
  • RTL Boulevard
  • Patrick van Emst/Brunopress.nl