Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Badr na verliespartij: 'Ik ben op de goede weg... en ik stop niet totdat ik de divisie heb schoongeveegd'

Zaterdagnacht was het zover: Badr Hari stond eindelijk weer in de ring voor een gevecht tijdens Glory. Maar wat een glansrijke overwinning had kunnen zijn, eindigde in een teleurstelling voor de Marokkaans-Nederlandse kickbokser. Badr domineerde, maar zag sterretjes nadat 'ie in de tweede ronde plotseling snoeihard knockout getrapt werd.

Badr

Een zege had het begin kunnen zijn van een glorieuze comeback. Echter nam de Glory-partij in Ahoy Rotterdam een iets andere wending. Hari mepte zijn tegenstander Arkadiusz Wrzosek meermaals naar de grond, maar de Pool bleef maar opkrabbelen. In de tweede ronde, net nadat de underdog weer op beide benen stond nadat 'ie voor de zoveelste keer gevloerd was, trapte hij vanuit het niks Badr tegen z'n hoofd. Die ging gestrekt.

De grote favoriet probeerde nog wel overeind te komen voordat de ref tot tien had geteld. Daar slaagde hij echter niet in. Einde partij.

En nu?

Is dit dan ook direct het einde van Bardr's carrière? Als het aan hemzelf ligt niet, zo is inmiddels duidelijk. Want ondanks het uitblijven van sportieve successen de laatste jaren, laat de nog altijd razendpopulaire Badr weten graag door te gaan. Te beginnen met een re-match tegen Wrzosek.

Een opvallende zin uit zijn eerste reactie op de verliespartij tegen de Pool: "I'm on the right track… and I will not stop until I clean the division." Vrij vertaald: "Ik ben op de juiste weg... en ik zal niet stoppen voordat ik de hele divisie heb schoongeveegd." Daarna de passage waarin hij voorstelt nog een partijtje te knokken tegen de Pool die hem afgelopen zaterdag k.o. trapte.

Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren, dat is nog maar de vraag.

Badr vs. Rico?

En belangrijker: gaan we ooit nog een Rico vs. Badr zien? Het is geen geheim dat Hari het uiteindelijk in de ring wil opnemen tegen de numero uno van Glory: meneer Verhoeven. Maar met de verloren partij tegen Wrzosek nog vers in het geheugen, heeft hij schijnbaar nog een lange weg te gaan voordat het zover is. Laten we vooral hopen dat die 'clash of the titans' ooit nog eens realiteit wordt.

Entertainment
  • AD, Parra
  • Pro Shots/Mischa Keemink