Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

BN'ers in de bak: ook deze bekende sterren kregen een gevangenisstraf opgelegd

Thijs Römer werd dinsdag veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en 3 maanden celstraf waarvan twee maanden voorwaardelijk wegens online zedendelicten met minderjarige meisjes. Dit betekent dat de bekende acteur een maand moet brommen in de lik. Hij is echter niet de eerste BN'er die een gevangenisstraf opgelegd heeft gekregen. Wij hebben er een paar op een rijtje gezet.

Quincy Promes

Als BN'ers de fout in gaan, wordt dat veelvuldig besproken in de media. Sommigen maken dan ook weleens een flinke uitglijder, waar we allemaal niet omheen kunnen. Ook BN'ers bemoeiden zich met drugs, veroorzaakte een dodelijk verkeersongeluk of werden zelfs veroordeeld wegens poging tot doodslag. Het zijn tenslotte ook net mensen. Wie dat zijn lees je hieronder.

Frank Masmeijer

De hoogste straf in dit lijstje gaat naar Frank Masmeijer. De oud-presentator kwam in 2014 in het nieuws omdat hij verdacht werd van cocaïnesmokkel en deelname aan een criminele organisatie.

Na vele rechtszaken kreeg Masmeijer in 2021 een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 9 jaar opgelegd. Ook moest hij een boete van 48.000 euro betalen. Dit vanwege het smokkelen van 467 kilo cocaïne. De straf viel hoger uit omdat de ex-presentator geprobeerd zou hebben om de leveringsbonnen van de bananen te vervalsen om zo in een bananenpartij de cocaïne op te halen.

In 2022 werd de oud-presentator vrijgelaten na gratieverlening door koning Willem-Alexander. Bij een gratieverlening wordt de door de rechter opgelegde straf verminderd, veranderd of kwijtgescholden. De gratie werd verleend door de speciaal aangestelde rechter Franc Weerwind. Weerwind is ook minister voor rechtsbescherming. Het Openbaar Ministerie adviseerde om Masmeijer geen gratie te verlenen.

Rai Vloet

Voetballer Rai Vloet veroorzaakte in 2021 een auto-ongeluk waarbij een 4-jarig jongetje om het leven kwam. Later bleek dat Vloet onder invloed achter het stuur zat. De voetballer, die destijds bij Heracles Almelo speelde, werd aangehouden en moest een nacht in de cel doorbrengen. Daarna werd hij vrijgelaten, maar bleef verdachte in deze zaak.

In 2023 werd Vloet alsnog veroordeeld. De voetballer kreeg uiteindelijk een onvoorwaardelijke celstraf van 2,5 jaar en een rijontzegging van vier jaar. Deze straf viel aanzienlijk lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie. De officier van justitie eiste namelijk een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 3,5 jaar. De rechter hield in zijn uitspraak echter rekening met de media-aandacht en het berouw die de voetballer toonde tijdens het vonnis.

Het OM ging in hoger beroep en daarom voelden Vloet en zijn advocaat de plicht om dat ook te doen waardoor hij nog steeds op vrije voeten rondloopt. In 2022 maakte hij de transfer naar de Kazachstaanse club Astana FK. Nog datzelfde jaar vertrok hij naar het Russische FK Oeral. De voetballer liet echter weten dat hij niet voortvluchtig wil zijn en zijn straf wil uitzitten. Wanneer je in Rusland bent, ben je namelijk veilig voor veroordelingen in Nederland.

Quincy Promes

We blijven nog even in de hoek van de voetballers. Ex-Ajacied Quincy Promes werd eind 2020 gearresteerd omdat hij verdacht werd van betrokkenheid bij een steekpartij in juli van dat jaar. Ongeveer een jaar later besloot het Openbaar Ministerie de voetballer te vervolgen voor poging tot doodslag.

Door deze zaak kwam aan het licht dat de politie in die periode de telefoon van Promes heeft afgetapt. Dit werd gedaan omdat hij werd verdacht van het financieren van cocaïne-import.

Promes werd in 2023 veroordeeld tot 18 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf wegens zware mishandeling jegens zijn neef. Promes verbleef op dat moment in Rusland (omdat hij speelt bij Spartak Moskou) en ging in hoger beroep tegen de uitspraak. Wordt vervolgd, zowel letterlijk als figuurlijk.

Badr Hari

Nu we toch met de sporters bezig zijn pakken we het verhaal van Badr Hari ook even mee. De bokser liet in 2012 zien dat hij ook buiten de ring losse handjes heeft. Tijdens het dancefestival Sensation White in Amsterdam heeft de bokser zakenman Koen Everink flink toegetakeld.

In 2014 werd de bokser veroordeelt tot anderhalf jaar gevangenisstraf waarvan een half jaar voorwaardelijk met aftrek van het voorarrest. Ook moest Hari 21.000 euro schadevergoeding betalen aan de slachtoffers.

Imanuelle Grives

De actrice Imanuelle Grives werd op het Belgische festival Tomorrowland gearresteerd met heel veel drugs op zak. Grives had 1 gram cannabis, 5 2C-B-pillen, 30 MDMA-pillen, 2 gram ketamine en 10 gram cocaïne bij zich. De actrice beweerde zelf dat ze dit deed om zich in te leven in een rol die ze zou spelen in de film Suriname. Haar rol werd door deze ontwikkelingen overgenomen door Fajah Lourens.

Grives werd veroordeeld vanwege drugshandel. Ze kreeg twee jaar gevangenisstraf waarvan één jaar voorwaardelijk. Ook kreeg ze een boete van 8000 euro waarvan 6000 met uitstel. Daarnaast raakte de actrice veel werk kwijt. Ze werd uit de serie SpangaS geschreven en ze verloor haar titel van ambassadeur voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Ook verloor ze haar taken als ambassadrice van het KNCV Tuberculosefonds.

Misdaad
  • Wikipedia
  • NL Beeld / Proshots / Patrick van Emst / Arjo Frank