Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Prins Bernhard prikt afval boulevard Zandvoort: 'Even een meter met de vuilniszak lopen voor de persfoto'

Wat een prestatie van Max Verstappen: als eerste Nederlander ooit pakte hij goud op een Nederlands circuit. De held. Toch heeft het feestje in Zandvoort ook voor wat negatieve reacties gezorgd. Over de mensenmassa en het meten met twee maten van dit kabinet. Maar inmiddels ook naar aanleiding van 'vuilnisman' Prins Bernhard jr.

Bernhard

Junior is mede-eigenaar van het circuit op Zandvoort en kreeg daardoor al de nodige bakken stront over zich heen. Boze mensen die het niet vinden kunnen dat er met snelle bolides door een duingebied gejakkerd wordt, bijvoorbeeld. Of de culturele sector omdat het prinsje wat acts voor nop wilde laten optreden. Of volk dat gek werd nadat Bernhard een hand gaf aan Lewis Hamilton.

Vuilnismanprins

Kortom, niet zelden leiden de acties van 't prinsje tot verontwaardiging. Zo ook zijn laatste daad. Enkele dagen na het feestje in Zandvoort duiken er wat foto's op van een afval prikkende junior op de boulevard. Bernhard loopt met tang en zak rotzooi te verzamelen, dat daar schijnbaar is achtergelaten door de feestende bezoekers. De IJmuider Courant plaatste de kiekjes online.

Echter zijn de reacties op de koninklijke vuilnisman behoorlijk gemixt. "En zo te zien was de gemeente reiniging ze al voor. Wat een schijnvertoning", zegt iemand. Daarnaast kun je uit de comments opmaken dat veel mensen denken dat het een pr-stuntje is: "Even een meter met de vuilniszak lopen voor de persfoto."

'Mooi gebaar'

Toch zijn de reacties niet enkel negatief. Ene Fred: "Het is ook onzin dat Prins Bernard jr. alles over zich heen krijg. Het ligt eerder aan ons kabinet, die zorgt voor deze ellende. Het is een mooi gebaar van de prins, dat hij dit naar nedeland heeft kunnen halen. Daar kunnen we wel trots op zijn."

Uitgekookt pr-stuntje of een kwestie van het goeie voorbeeld geven? De meningen over de prins blijven verdeeld.

Misschien ook voor jou:
Jan Jaap van der Wal van Twitter gejaagd door dreigende Formule 1-fans
Entertainment
  • RTL Boulevard, IJmuider Courant
  • Patrick van Emst/Brunopress.nl