Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jan Jaap van der Wal van Twitter gejaagd door dreigende Formule 1-fans

Waarom cabaretier Jan Jaap van der Wal niet meer te vinden is op Twitter? Door Formule 1-fans, zo onthult hij in de laatste aflevering van npo-programma Dit Was Het Nieuws.

Jan Jaap van der Wal

In het satirische actualiteitenprogramma kwam de Formule 1 in Zandvoort aan de orde. Een onderwerp waar Van der Wal wel iets van vindt. "Als je het puur objectief beschouwt", aldus Jan Jaap, "in een duingebied, met vogels, en dan zo’n ding neerzetten, het slaat helemaal nergens op."

Nee, de stand-up comedian is duidelijk geen fan van de autosport. Laat staan van het circuit tussen de Nederlandse duinen.

Van Twitter gejaagd

Maar los van de woorden over de sport zelf, wilde Van der Wal ook nog wel iets kwijt over F1-fans. Zij zijn de reden dat de Nederlandse cabaretier niet meer op Twitter te vinden is, zo onthulde hij.

"Ik zat heel even op Twitter. Zat ik op. Daar ben ik af gegaan vanwege Formule 1-fans. Toen Max Verstappen begon, leek het allemaal nogal op z’n vader. En op een gegeven moment had ‘ie een race, Max Verstappen. Toen reed ‘ie de eerste bocht rechtdoor, en toen kwam ‘ie meteen in de grindbak. En toen had ik iets getweet van 'Nou ja, op deze manier kan ik het ook.' Iets in die strekking."

Strontkar

Een Tweet die volgens Van der Wal niet helemaal lekker aankwam bij de autosportfans. Jan Jaap: "Nouuuuu, de strontkar die ik toen over me heen kreeg. Dat is echt ongelofelijk."

Vervolgens stelt hij dat mensen zich afvragen of je nog wel alles kunt zeggen in dit land, en dat er dan vaak 'moslims en zo' worden bijgehaald. "Maar Formule 1-fans, echt waar, daar kun je echt heel weinig tegen zeggen", aldus de vaste tafelgast van Dit Was Het Nieuws.

Youp

De komediant richt zich ook nog even op collega Youp van 't Hek, om te checken of hij nooit last van heeft gehad van dat probleem. Youp zal toch ook weleens grappen over de Formule 1 en de fans hebben gemaakt, stelt Van der Wal.

"Nee, nee, nooit...", reageert Van 't Hek sarcastisch met quasi serieuze gezichtsuitdrukking. "Nooit gedurfd".

Kijk hier de aflevering terug. Vanaf minuut 18 Jan Jaap van der Wal over Formule 1-fans.

Entertainment
  • Dit Was Het Nieuws, Shownieuws
  • Get in the Picture/Brunopress.nl