Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Stadionverbod en boete voor jongen die selfie met Memphis maakte

Het selfiemakertje van de wedstrijd tegen Montenegro betaalt een hoge prijs voor zijn plaatje met Memphis. De 13-jarige Amin krijgt een boete en mag vijf jaar lang geen stadion meer binnenkomen.

Stadionverbod en boete voor jongen die selfie met Memphis maakte

Alle fans die afgelopen zaterdag in Eindhoven het veld bestormden, kunnen op een fikse boete en een stadionverbod rekenen. Dat geldt ook voor de 13-jarige Amin, die een selfie maakte met Memphis Depay. Zijn ouders kregen vandaag een telefoontje van de KNVB met de boodschap dat hij vijf jaar lang niet in een stadion mag komen en 100 euro boete moet dokken.

De KNVB hanteert normaal gesproken een boete van 450 euro, maar vanwege de leeftijd van Amin is die naar 100 euro verlaagd. Het stadionverbod kan ook omlaag gehaald worden naar 15 maanden (en 45 maanden voorwaardelijk), mits dit zijn eerste overtreding is.

Geluk

De kleine selfiemaker mag nog van geluk spreken dat de boel door de KNVB is afgehandeld en niet door PSV. Aangezien de wedstrijd in het Philips Stadion gespeeld werd, hadden de huisregels toegepast kunnen worden. Dan had het mannetje een boete van 15.000 Euro en een stadionverbod van 10 jaar kunnen verwachten.

Sport
  • Pro Shots