Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Maak het leven iets makkelijker met een perfect uitgedachte iPhone

Met al die verschillende fabrikanten en aanbieder zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Apple houdt het lekker simpel: één systeem, één fabrikant, één gestroomlijnde, goed doordachte en efficiënte ervaring.

Maak het leven iets makkelijker met een perfect uitgedachte iPhone

Het is al jaren de belangrijkste beslissing die je moet nemen bij de aankoop van een smartphone: Android of Apple? De keuze heeft de smartphone wereld tot op het bot verdeeld, maar er is eigenlijk maar één juiste keuze. Als je af wilt van gerommel met de software door de fabrikant, geen zin hebt in meekijkende derden en je gewoon een no-nonsens ervaring wil, dan kom je onvermijdelijk uit bij een iPhone. We pakken even de huidige erbij en kijken bovendien alvast vooruit.

iPhone 12

De smartphone van het moment is de iPhone 12, die we al kennen sinds oktober vorig jaar. In die korte tijd heeft het model weten te overtuigen als absolute topklasse telefoon. Door de razendsnelle processor is de 12 capabeler dan ooit en hoef je nooit meer te wachten tot je favoriete apps geladen zijn. Het is gewoon een degelijk toestel dat goed werkt, en blijft werken. Zoals we van de Amerikanen gewend zijn steekt de nieuwste iPhone bijzonder goed in elkaar.

Op het gebied van innovatie heeft de 12 uiteraard ook genoeg toe te voegen. Zo heeft het topmodel van de 12-reeks de beschikking over LiDAR, een radar systeem dat met behulp van lasers afstanden in kan schatten. De technologie wordt met name gebruikt in zelfrijdende auto's, maar Apple heeft het kunnen toepassen het camerasysteem van de iPhone. Zo kan het toestel in een oogopslag bepalen wat de ideale zoomafstand is om de scherpst mogelijke foto te maken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over wazige kiekjes.

Nummer 13?

Een bijzonder apparaat dus, die iPhone 12, maar het model is zoals gezegd alweer bijna een jaar oud. Op het hoofdkantoor van Apple betekent dat dat het hoog tijd is voor een opvolger. Er is nog niet veel bekend over de nieuweling, maar naar alle waarschijnlijkheid zal de '13' in september verschijnen. De verwachting is dat het nieuwe model wederom in de standaard vier varianten aangeboden zal worden: de reguliere iPhone 13, de Mini, de Pro, en de Pro Max.

Naar de precieze features van de 13 blijft het gissen, maar waarschijnlijk zullen er vooral bij de camera's grote verbeteringen doorgevoerd worden. Het LiDAR-systeem zullen we bijvoorbeeld terug gaan zie bij meerdere modellen in de reeks in plaats van alleen bij het exclusieve topmodel. Een andere upgrade heeft te maken met de schermen. Met een verdubbelde ververssnelheid (60hz naar 120 hz) komen de beelden nóg veel beter uit de verf dan bij de 13. Geen overbodige luxe als je even een filmpje wegkijkt in de trein.

S-model

Er was zo weinig bekend over de nieuwe iPhone dat we zelfs niet zeker wisten hoe het model zou gaan heten. In het verleden hanteerde Apple altijd een vaste structuur: grondig vernieuwde modellen kregen een nieuw nummer, terwijl kleinere updates het moesten doen met de letter 'S'. Daarbij ging het vooral over aanpassingen aan de hardware in plaats van de software. En dat zijn nou precies de feitjes die we al denken te weten over de nieuweling. Het had dus zomaar kunnen zijn dat we in september te maken krijgen met de iPhone 12S, al had directe voorloper 11 óók geen S-model. Het was dus nog even onduidelijk welke kant het bedrijf op zou gaan met de benaming van de nieuwste iPhone.

Gestroomlijnd

Los van de indrukwekkende features en de superieure snelheid heeft de iPhone een uniek voordeel. Bij Android-toestellen moet het besturingssysteem altijd aangepast worden op de modellen van elke verschillende fabrikant. Aangezien Apple alles onder een kap heeft komen dit soort problemen niet voor met de iPhone. Ook op het gebied van hardware merk je dat verschil: Apple hoeft geen processor in te kopen bij een derde en heeft daarom een perfect afgestemd, gestroomlijnd product. De A14 Bionic Chip van de iPhone 12 is hier een goed voorbeeld van. Met de komst van de 13 (of 12S) kunnen we precies hetzelfde verwachten, maar dan toch net weer een stapje beter. Zonder al het gedoe van een Android maakt zo'n perfect door Apple uitgewogen iPhone je leven dus net even een stukje makkelijker.