Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Apple Vision Pro: de toekomst van mixed reality 

Lees alles wat je moet weten over de Apple Vision Pro.

Apple Vision Pro

Wat is de Apple Vision Pro?

De Apple Vision Pro is de eerste mixed reality-headset van Apple, ontworpen om zowel augmented reality (AR) als virtual reality (VR) te combineren. Met AR kun je digitale lagen over de echte wereld plaatsen, terwijl VR je onderdompelt in een volledig virtuele omgeving. Deze veelzijdigheid maakt de Vision Pro geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van professioneel gebruik tot entertainment.

Aankondiging en introductie

Apple onthulde de Vision Pro tijdens de WWDC op 5 juni 2023. Hoewel de aankondiging groot nieuws was, duurde het tot 2 februari 2024 voordat de headset in de Verenigde Staten beschikbaar kwam. De wereldwijde release liet langer op zich wachten, maar er is nu hoop voor internationale gebruikers die uitkijken naar deze innovatieve technologie.

Europese release: wat we kunnen verwachten

Volgens bronnen zoals MacRumors wordt de Vision Pro naar verwachting in juli 2024 in Europa uitgebracht. Dit nieuws komt samen met speculaties dat Apple tijdens de WWDC op 10 juni 2024 de officiële releasedatum zal aankondigen. Canada, China en het Verenigd Koninkrijk lijken de eerste landen buiten de VS te zijn die toegang krijgen tot de headset.

Voorbereidingen voor de lancering in het Verenigd Koninkrijk

Apple Stores in het Verenigd Koninkrijk zijn al begonnen met voorbereidingen voor de komst van de Vision Pro. Dit omvat de ontvangst van speciale demo-meubels en het aanpassen van displays om de nieuwe headset te presenteren. Deze voorbereidingen wijzen op een naderende release, waarbij de exacte datum nog steeds onderwerp van speculatie is.

Wil je meer leren over mixed reality en zelf de technologie ervaren? Overweeg dan een workshop.

Nederland moet nog even wachten

Hoewel de Vision Pro binnenkort in verschillende Europese landen verkrijgbaar zal zijn, moeten Nederlandse consumenten waarschijnlijk wachten tot eind 2024 of begin 2025. Voor diegenen die de headset eerder willen bemachtigen, kan een reis naar het Verenigd Koninkrijk in juli een uitkomst bieden.

Lifestyle
  • Unsplash