Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wesley Sneijder krijgt dikke schorsing van KNVB: 'Paardenlul!'

Wesley Sneijder mag eventjes niet langs de lijn plaatsnemen als assistent-trainer van DHSC. De oud-international heeft een dikke schorsing aan z'n broek gekregen van de KNVB wegens het uitschelden van een scheidsrechter. 'Paardenlul!'

Wesley Sneijder

De laatste wedstrijd van Sneijder als prof ligt alweer een tijdje achter ons, maar dat de recordinternational (134 interlands) nog niet klaar is met het spelletje bewijzen zijn ambities om trainer te worden. In het veld, of ernaast, Sneijder is echter nog altijd een zeer fanatiek mannetje. Alleen betekent dat wel dat hij de komende tijd niet langs het veld mag staan als assistent-trainer van het Utrechtse DHSC.

Wesley heeft namelijk een dikke schorsing aan z'n broek. Van de KNVB mag hij daarom vier wedstrijden niet langs de kant staan. Sterker: hij mag helemaal niet op het sportpark komen.

'Paardenlul'

Aanleiding daarvoor is een incident na afloop van de wedstrijd Achilles Veen - DHSC op 3 oktober 2020. De Utrechtse club verloor die pot met 4 -1 en Sneijder zou zijn emoties even niet in de hand hebben gehad. Hij deed zogezegd een 'Hans Kraay jr'tje' en schold de scheids uit voor paardenlul, gevolgd door een 'Mannen, die scheidsrechter is voor mij'.

Niet zo aardig, volgens de KNVB. Bovendien zeggen twee assistent-scheidsrechters dat 'Wes' zich bij twee eerdere wedstrijden ook al misdroeg. Het gevolg: een dikke schorsing.

Ooit hoofdtrainer

Sneijder was al enige tijd geldschieter van de Utrechtse club, maar is daar met ingang van dit seizoen ook aan de slag gegaan assistent-trainer. Daarnaast volgt de oud-speler van onder andere Real Madrid en Internationale een trainerscursus bij de KNVB. Zijn doel: ooit leidinggeven aan een spelersgroep van een mooie club in de rol van hoofdtrainer.

Misschien ook voor jou:
Allard Kalff: ‘Je ziet de auto's vaker niet dan wel’
Nieuws
  • AD
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl