Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ajax-trainer Schreuder klaar met 'stemmingmakerij' in de media

Meerdere keren heeft hij al onwaarheden over zichzelf en zijn club voorbij zien komen in de media. Schreuder wil daar nu voor eens en voor altijd mee afrekenen.

Schreuder

Alfred Schreuder was gisteren niet bepaald vrolijk op de persconferentie. Hij heeft duidelijk gemaakt dat hij geen tegenspraak duldt en niet blij is met onwaarheden die over hemzelf en Ajax worden verspreid. "Als ik de tijd niet krijg, moeten ze me maar ontslaan."

'Stemmingmakerij'

Voor Ajax was het gisteren een mooie dag: ze wonnen met 7-1 van Excelsior. Hoewel Schreuder daar blij mee was, moest hij bij de persconferentie zijn hart luchten. Hij ging in op recente verhalen die de ronde deden over hemzelf, Ajax en zijn spelers. Hij werd onder andere gevraagd naar de situatie rond spits Brian Brobbey en was daar erg duidelijk over. "Ik heb een raar artikel gelezen dat Brobbey zou wegrotten op de bank. Dan heb je echt geen verstand van zaken. Dan begrijp je er als journalist helemaal niets van."

"Brobbey is zes keer in tien competitiewedstrijden in de basis begonnen en verder steeds ingevallen", vervolgde hij. "In zijn periode bij Leipzig heeft hij maar 252 minuten gespeeld. We hebben heel veel geld voor Brobbey betaald, terwijl hij transfervrij is vertrokken. En dan ga je zo'n artikel schrijven? Dan is dat stemmingmakerij. Onacceptabel. Een journalist moet zich aan de feiten houden."

Tijd nodig

Daarmee was Schreuder nog niet klaar. "Ik bepaal wie er speelt en niemand anders. Brobbey wist van tevoren al dat hij soms op de bank zou zitten. Brian ontwikkelt zich goed. hij is een groot talent. Hij moet nog harder werken en dan kan hij een topspits in Europa worden. Alleen ik bepaal of hij gaat spelen en niet de pers." Het elftal heeft naar zijn zeggen tijd nodig. "Als mensen denk dat dat binnen drie maanden geregeld is, zou ik zeggen: ga je trainerspapieren halen, ga een elftal trainen." Op de opmerking dat tijd bij topclubs doorgaans schaars is, reageerde hij eveneens fel: "Wat ik vertel is de waarheid van Ajax. Als ik de tijd niet krijg, dan interesseert me dat ook niet. Dan moeten ze me ontslaan."

Onnodige onrust

Vorige week zei Wesley Sneijder op televisie dat veel mensen bij Ajax vinden dat zaakwaarnemer Milos Malenovic te veel macht heeft. Schreuder verdedigde hem. "Het klopt dat hij heeft geholpen met transfers. Dat is heel normaal in de voetballerij. Weet je waarom? Marc Overmars is weg." Begin dit jaar moest Overmars wegens grensoverschrijdend gedrag vertrekken als directeur voetbalzaken bij de club.

Schreuders boodschap is duidelijk. "Ik doe alles voor mijn team. Deze verhalen zorgen voor onrust. Heb ik niet nodig. Je moet de waarheid schrijven en anders moet je mij bellen. Als je wat over me vindt, moet je me bellen. Dan geef ik antwoord, als een kerel. Dan krijg je van mij de waarheid te horen. Mijn spelers krijgen ook de waarheid te horen in de kleedkamer."

Sport
  • De Telegraaf, NU.nl
  • ProShots