Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

ESPN kegelt Ronald de Boer eruit als vaste analist vanwege ambassadeurschap Qatar

ESPN 'cancelt' Ronald de Boer. De oud-international hoeft niet meer te komen opdraven als vaste analist vanwege zijn rol als ambassadeur voor het Arabisch emiraat Qatar.

Ronald de Boer

De betaalzender waar onder andere alle Eredivisie-wedstrijden te zien zijn, zou moeite hebben met de rol van De Boer als ambassadeur van het land. Dat schrijft het AD vandaag. Ondanks deze beslissing blijft Ronald de Boer nog wel aanschuiven als analist, maar meer als oproepkracht. Zijn vaste aanstelling is hij kwijt.

Ambassadeur

De Boer werd half 2020 ambassadeur voor het land. Samen met andere oud-profs - Xavi, Eto'o, Cahill - zet hij zich sindsdien in om het wereldkampioenschap in 2022 te promoten. Het Nederlandse volk een beetje enthousiasmeren voor het voetbalfeestje daar in het Midden-Oosten, bijvoorbeeld door erover te lullen aan verschillende tafels op de buis.

Helemaal in het straatje van de voormalig middenvelder van onder andere Ajax en Barcelona. De Boer speelde in de herfst van zijn carrière immers een aantal jaar in Qatar.

Mensenrechten

Het WK in de oliestaat ligt echter al langere tijd onder vuur. Zo zouden de mensenrechten tijdens de bouw van de stadions op grote schaal worden geschonden. Met zelfs duizenden doden als gevolg van de slechte arbeidsomstandigheden.

De Boer zelf zei ooit het volgende tegen het AD: "Ik ben er echt van overtuigd dat het voetbal juist kan helpen om de situatie in Qatar te verbeteren. En dat de mensen in het land ook écht de intentie hebben om dingen te gaan veranderen. Dat ze luisteren, dingen serieus nemen."

Niet genoeg

Maar de woorden van De Boer konden ESPN blijkbaar niet overtuigen. De zender is niet blij en zou hem tijdens een contractonderhandeling zelfs nadrukkelijk hebben verzocht zijn ambassadeurschap op te geven. Zonder succes. ESPN gaat daarom opzoek naar een nieuwe vaste analist.

Misschien ook voor jou:
Prins Bernhard vroeg Chef’Special om gratis optreden tijdens GP Zandvoort
Entertainment
  • AD
  • www.brunopress.nl