Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Omgestoten biertje' mogelijk aanleiding dodelijke mishandeling Mallorca

De 18-jarige Mees T. die vrijdag werd aangehouden in verband met de geweldsdelicten op Mallorca blijft langer achter slot en grendel zitten. Daartoe heeft de rechter-commissaris besloten.

Mallorca

De verdenking is dermate grondig dat de jonge Hilversummer in ieder geval de komende twee weken ook nog vastzit. Mees T. wordt verdacht van het medeplegen van doodslag, poging tot doodslag en openlijk geweld. Ook de twee andere verdachten - Hein B. (18) en Sanil B. (19) - zitten nog in voorarrest. Het OM denkt nu de drie hoofdverdachten te hebben die de dodelijke trappen aan de overleden Carlo hebben uitgedeeld.

Meerdere incidenten

Volgens het OM is er sprake van twee losse geweldsincidenten op dezelfde avond. Het eerste incident vond plaats in de buurt van een horecagelegenheid in El Arenal. Later viel de groep verdachten op de boulevard bij het strand de 27-jarige Carlo Heuvelman en zijn vrienden aan. Van beide incidenten zijn camerabeelden beschikbaar. Ook hebben dertien personen inmiddels een getuigenverklaring afgelegd. Negen van hen hebben zelf ook aangifte gedaan tegen de groep.

Glas drinken

Als mogelijke aanleiding voor het geweld op het Spaanse eiland, noemt een van de getuigen een ruzie over een omgestoten bierglas. "Op het politiebureau in Hilversum vertelden ze dat mijn verklaring redelijk overeenkwam met wat ze op de camerabeelden hebben gezien", aldus de betreffende getuige tegen het AD.

Het OM bevestigt noch ontkent deze lezing en doet geen uitspraken over de kwestie. Dit in verband met het lopend onderzoek. Wel is de verwachting dat er naast de drie hoofdverdachten nog meer betrokkenen worden aangehouden.

Misschien ook voor jou:
GroenLinks-voorzitter Deventer: ‘Situatie Afghanistan valt wel mee’
Nieuws
  • AD
  • Pro Shots