Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

GroenLinks-voorzitter Deventer: ‘Situatie Afghanistan valt wel mee’

Blijkt het toch allemaal mee te vallen daar in het Midden-Oosten. Tenminste, als we Saskia van der Elst, voorzitter van GroenLinks in Deventer moeten geloven.

GroenLinks-voorzitter Deventer: ‘Situatie Afghanistan valt wel mee’

In Afghanistan gaat het er verre van rustig aan toe. Het vliegveld van de hoofdstad Kabul zit bomvol met mensen die een laatste poging doen om het land uit te vluchten. Uit wanhoop klimmen mensen in landingsstellen van vliegtuigen om zo alsnog aan de Taliban te ontsnappen. Op de landingsbanen is het zo druk dat piloten geen kans krijgen om hun toestel aan de grond te krijgen.

Het klinkt als een doemscenario, maar volgens de de voorzitter van de GroenLinks-tak uit Deventer, Saskia van der Elst, valt het allemaal wel mee. “Ik zie niet veel geweld. De Taliban geniet steun van de lokale bevolking. Ghani en Biden zagen in dat verzet niet zinvol zou zijn”, schrijft ze op Twitter.

“Het feit dat Afghanistan zo snel gevallen is, is eigenlijk een goed teken”, vervolgt ze. “De Taliban geniet steun van de bevolking. Nu is het een interne zaak om een nieuw maatschappelijk evenwicht te vinden.”

Woede

De berichten wekken nogal wat frustratie op bij de rest van twitterend Nederland. “Harteloos”, schrijft de één; “Je snapt er niks van”, reageert een ander. Ook GroenLinks zelf neemt afstand van Saskia haar bericht. “Dit is niet het standpunt van GroenLinks Deventer en nemen daar afstand van", schrijven zij.

Nieuws
  • Pro Shots