Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen: 'Ik denk dat Timmermans een grotere ramp wordt dan Kaag'

Johan Derksen zou het een ramp vinden als Frans Timmermans premier van Nederland wordt. Hij vindt vooral het klimaatbeleid van de waarschijnlijke lijsttrekker van PvdA/GroenLinks te extreem.

Johan Derksen

Timmermans maakte vorige week bekend dat hij zich kandidaat heeft gesteld als lijsttrekker van de gezamenlijke lijst van de PvdA en GroenLinks. Uit een gecombineerde peiling van I&O research en Ipsos/Eenvandaag staat de PvdA tweede met 27 zetels. De VVD is nog steeds de grootste partij in de peilingen met 30 zetels.

De analyticus laat aan Shownieuws weten dat hij vindt dat de PvdA-politicus geobsedeerd is door de Green Deal: "Ik denk dat Frans Timmermans een grotere ramp wordt dan mevrouw Kaag. Als hij dat hier door gaat voeren, dan wordt er de komende veertig jaar geen enkel huis meer gebouwd in Nederland en dan mogen we dadelijk nog dertig op de snelweg rijden", sneert Derksen. De Europese Green Deal is een pakket beleidsinitiatieven dat de Europese Unie moet helpen met groene transitie. Uiteindelijk moet dit leiden tot klimaatneutraliteit in 2050.

Er zijn momenteel veel verschuivingen in de politiek. Veel onderwerpen waar 'De Snor' zich in de uitzending druk over maakte komen nu aan bod. Zo zei hij eerder dat hij vindt dat Rutte op moest stappen. Verder noemde Derksen Timmermans een 'groene gek' in de uitzendingen van Vandaag Inside.

Kutsnor

Derksen is nu niet op televisie vanwege de zomerstop van zijn talkshow:. "Ik zit me hier op te vreten, want eindelijk gebeurt er wat in Nederland en dan kan ik mijn keutel niet kwijt, hè?" Toch vindt de televisiepersoonlijkheid het ook wel even lekker om even niet op tv te zijn: "Als je dus dagelijks op tv bent, dan krijg je ook het probleem dat de mensen gaan zeggen: daar heb je die kutsnor weer", besluit hij.

Entertainment
  • Shownieuws, Mediacourant
  • NL Beeld / Patrick van Emst